Kayseri'de suya 'yüzde 600' zam: AK Parti ve MHP'li üyelerce indirim teklifi reddedildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İyi Parti Meclis Üyesi Erhan Özhan, KASKİ Genel Kurulu'nda 2 yıl içinde su faturalarına yapılan zamları gündeme getirirken yüzde 600’lük zamma tepki gösterdi. Meclise sunduğu 'Yüzde 50 indirim' teklifi reddedildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Kurulu'nda 2 yıl içinde su faturalarına yüzde 600’lük zam yaptı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi İyi Parti Meclis Üyesi Erhan Özhan, zamlara gündeme getirerek tepki gösterdi.

Beldelere yapılan zamları tek tek sayan Özhan, KASKİ Genel Kurulu'nda şu ifadelere yer verdi:

"2019-2021 Yılları arasında Bünyan’ın Akmescit, Güllüce, Süksün, Elbaşı, Büyük Tuzhisar, Karakaya, Koyunabdal Beldeleri dâhil Kayseri’de 45 eski Beldeye yüzde 600 su zammı uygulandı. Bünyan, Develi, Sarıoğlan, Yahyalı, Akkışla, Yeşilhisar, Özvatan, Felahiye, Pınarbaşı, Sarız, Tomarza ilçelerimize yüzde 100 su zammı uygulandı. İncesu ve Hacılar ilçelerimize yüzde 300 su zammı uygulandı.

Allah aşkına soruyorum; bu beldelerimizin köy hükmünde kalan yerlerden ne artıları var? Bu beldelerde oturan vatandaşlarımızın hangi kazanç kapısı, hangi özelliği var ki diğer yerlerden ayrılarak buralara yüzde 600 zam getiriliyor? Diğer yerler D sınıfında kalıyor. Burada yapılması gereken açık ve net. Belde hükmünde olan yerlerin yeniden D sınıfı kategorisine geçirilerek köylerimizle birlikte aynı su ücretini ödenmesi sağlanmalı, bu da yaklaşık yüzde 50’lik bir indirime tekabül etmektedir.

YÜZDE 50 İNDİRİM YAPILMALIDIR

Bu beldelerimizdeki ve köylerimizdeki insanlarımız şaşkın. Çünkü her hangi bir zam duyurusu yapılmamasına rağmen neden bu elimizdeki faturalar şişkin diyerek itirazları yükselmektedir. Bu itirazlara cevap benim yapmış olduğum açıklamamdır. Çünkü su faturalarınıza yüzde 600 zam yapıldı. Sayın başkanım bizim kırsal bölgeyi belirlememiz lazım. Yüzdelik olarak beldeleri sayarsak yüzde 5 gibi bir nüfustan Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin bir kâr beklentisinin olmaması gerekmektedir. Hala bu şartlara rağmen beldelerinde ve köylerinde oturan bu vatandaşlarımızın zor durumlarda kalarak hayvancılık ve çiftçilik ile uğraşmalarından dolayı bizim bu insanlara teşekkür plaketi vermemiz gerekmektedir. Bizim teklifimiz eski beldelerin tamamının D sınıfı kategorisine alınarak su ücretlerinde yüzde 50 indirim yapılmasıdır.''

Özhan’ın su faturalarındaki indirim teklifi çoğunluğu oluşturan AK Parti ve MHP'li üyeler tarafından dikkate alınmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN