Hakkari’nin Yüksekova ilçesi, son yılların en sert kış mevsimlerinden birini yaşıyor. Yaklaşık bir aydır aralıklarla devam eden yoğun kar yağışının ardından gelen dondurucu soğuklar, hayatı adeta buz kesti. İlçe merkezinde kar kalınlığı 1 metrenin üzerine çıkarken, yüksek kesimlerde bu rakam 2 metreyi aşmış durumda. Sıcaklıkların ani düşüşüyle birlikte binaların çatılarında oluşan ve boyu yer yer 3 metreye ulaşan dev buz sarkıtları, sokaktaki vatandaşlar için ciddi bir tehdit oluşturuyor.
EKİPLERİN KAR VE BUZLA ZORLU MESAİSİ
Olumsuz hava koşullarının ulaşımı aksatmaması için bölgede geniş çaplı bir çalışma başlatıldı. Belediye ve Karayolları ekipleri, karla mücadele operasyonlarını aralıksız sürdürüyor.

Kapanan köy yollarını ve ilçe merkezindeki ana arterleri açık tutmak için gece gündüz mesai yapılıyor. Ekipler, hem merkezde hem de kırsal mahallelerde ulaşımın aksamaması için yoğun çaba sarf ediyor.
"İLÇE ADETA BUZ KESTİ"
İlçe sakinlerinden Azad Şatır, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukların hayatı olumsuz etkilediğini belirterek, "Yaklaşık bir aydır yoğun kar yağışı altındayız. Kar kalınlığı merkezde 1 metreyi aşmış durumda. Çatılarda çok büyük buz sarkıtları oluştu, dondurucu bir soğuk var. Ekiplerin ulaşımı sağlamak için gece gündüz çalışması gerekiyor" dedi.
