Kumluca Belediyesinin kuruluşunun 70.yılı etkinlikleri başladı

Kumluca Belediyesinin kuruluşunun 70.yılı etkinlikleri başladı

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun, Kumluca Belediyesinin kuruluşunun 70.yılı etkinlikleri kapsamında 5-6-7 Ocak tarihleri arasında düzenlediği sporun, Yörük Türkmen geleneğinin, sanatın ve eğlencenin iç içe olduğu Kumluca Belediyesinin kuruluşunun 70.yılı etkinlikleri başladı.

Başkan Köleoğlu, Kumluca Belediyesinin kuruluşunun 70.yılı etkinlikleri kapsamında Kumluca’da yaşayan Yörük Türkmen halkın kullandığı tarım aletleri, yemek ve içecek kapları, geleneksel kıyafetler, halı dokumaları, günlük hayatta kullanılan birçok araç gereç ve folklorik kıyafetlerin sergilendiği 70.Yıl Kent Müzesinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Kumluca İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbulut, Cumhuriyet Halk Partisi Kumluca İlçe Başkanı Fahreddin Karaöz, Gelecek Partisi Kumluca İlçe Başkanı Mehmet Aksoy, Saadet Partisi Kumluca İlçe Başkanı Ergün Eren, Deva Partisi Kumluca İlçe Başkanı Veysel Akın, Sanayi Dernek Başkanı Durmuş Tomaç ve Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe katıldı.

Başkan Köleoğlu: ’Bugün Kumluca Belediyemizin 70.yaşını doldurduğu günlerdeyiz. Cumhuriyet Meydanımızda, Yörük Türkmenlerin diyarı dediğimiz Kumluca’mızda, bugün Kent Müzemizin açılışını kıl çadırlarımızın içerisinde gerçekleştirdik. Yörük Türkmenlerimizin yaşam biçimi olan ve kullandıkları malzemelerin tamamı, müzemizde sergileniyor. Turistlerin müzemizi ziyaret edip geleneksel kültürümüzü incelemesi ve kültürümüzü tanıması bakımından çok güzel bir ortam oldu. Amacımız, bundan sonraki nesillere bizim yaşam biçimimiz olan Yörük Türkmen kültürünün kalabilmesi hatta bunların gösterilmesi ve yaşatılmasıdır. Bütün herkesi Kent Müzemizi ziyaret etmeye beklerim.’ dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, 70. Yıl Kent Müzesi açılışından sonra Kumluca Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde, 5-6-7 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan Kumluca’nın geçmişten günümüze tarihinden, doğasından ve günlük yaşamından izler taşıyan Geçmişten Geleceğe 70. Yıl Fotoğraf Sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Katılımcılar, sergiye yoğun ilgi gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN