Kuraklık barajları vurdu: Toprak çatladı, köprüler ortaya çıktı

Kuraklık barajları vurdu: Toprak çatladı, köprüler ortaya çıktı

Yağışların düşmesiyle kuruyan barajlar toprağı çatlattı, eskiden varolan yerleri ortaya çıkardı. Kocaeli'nde bulunana Yuvacık Barajı'da kuruyunca, eskiden ulaşım için kullanılan köprüler yeniden ortaya çıktı.

Kocaeli'nde içme suyu ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'nda su seviyesi yüzde 19'a düştü. Yağışların azlığıyla kuruyan baraj tedirginliğe sebep olurken, eskiden ulaşım için kullanılan köprüler de yeniden ortaya çıktı.

1-014.jpg

TOPRAK ÇATLADI

51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'nda mevsim şartlarına bağlı olarak su seviyesi, yüzde 19'a düştü.

2-007.jpg

Düşüş ile birlikte barajın bir bölümünde suların çekildiği, bazı noktalarda toprağın çatladığı görüldü. Eskiden köyleri birbirine bağlayan köprüler de ortaya çıktı.

3-001.jpg

Öte yandan Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSU) resmi internet sitesindeki verilere göre, Yuvacık Barajı'nda şu anda 9 milyon 580 bin metreküp su bulunuyor.

4.jpg

İlerleyen günlerde mevsimsel yağışlara bağlı olarak su seviyesinin artması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN