Malatya'da korkutan deprem | Son depremler

Malatya'da korkutan deprem | Son depremler

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 6.97 kilometre derinliğinde oldu. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "İlgili birimlerden an itibariyle olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" dedi.

AFAD, Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu.

Verilere göre, saat 19.06’da olan deprem, yerin 6.97 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi de depremin yerin 5 kilometre derinliğinde ve 4 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

İÇİŞLERİ’NDEN AÇIKLAMA

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, “Malatya – Battalgazi'de saat 19:06'da 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. İlgili birimlerden an itibariyle olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Ekiplerin alanda tarama faaliyeti devam etmektedir. Geçmiş olsun Malatya” dedi.

NACİ GÖRÜR: OLDUKÇA AKTİF GÖZÜKÜYOR

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür de depremi değerlendirdi.

Görür, “Kısa bir süre önce Malatya/Kökpınar yöresinde ve DAF üzerinde 4,0 büyüklüğünde deprem oldu. Kısa bir zaman önce de bu yörede benzer boyutlu depremler oldu. DAF Çelikhan- Erkenek segmanı sınırında oldukça aktif gözüküyor” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN