Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den 'Dağlıca fayı' uyarısı: 6.8'lik deprem üretebilir

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den 'Dağlıca fayı' uyarısı: 6.8'lik deprem üretebilir

Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bugün İzmir'in Gaziemir ilçesinde meydana gelen 3,2 büyüklüğündeki depremin, 4 Kasım'daki 4,9'luk depremin artçısı olduğunu belirtti. "4 büyüklüğüne kadar artçılar olabilir. Olası depremler komşu Dağkızılca fayını tetiklerse bu hareketlilik deprem fırtınasına dönüşebilir." diyen Sözbilir, "Bu fayın 6.8 büyüklüğünde deprem kapasitesi üretme potansiyeli var" diye konuştu.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde saat 04.10'da yerin 9,18 kilometre derinliğinde, 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bu depremin 4 Kasım'daki 4.9'luk depremin artçısı olduğunu belirterek, "4 Kasım'dan bugüne 250'nin üzerinde artçı deprem oldu. Bu geceki depremde de Buca ve Gaziemir halkı, uykusundan uyandı. 4.9 büyüklüğündeki ana şoktan itibaren artçılar, Buca ile Kızıkköy arasındaki bölgede sürüyor. Birkaç hafta boyunca devam edecektir. 4 büyüklüğüne kadar artçılar olabilir ancak panik yapacak bir durum yok" dedi.

BU FAYIN 6.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM KAPASİTESİ ÜRETME POTANSİYELİ VAR

Sözbilir, "Olası depremler, komşu Dağkızılca fayını tetiklerse bu hareketlilik deprem fırtınasına dönüşebilir. Bu fayın 6.8 büyüklüğünde deprem kapasitesi üretme potansiyeli var" diye ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN