Sabiha Gökçen Havalimanı'nın adı değişti! 3 yıl boyunca bu isimle anılacak

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın adı değişti! 3 yıl boyunca bu isimle anılacak

İBB bünyesindeki M4 metro hattının geçen aylarda yeni istasyonuyla raylı erişim sağladığı Sabiha Gökçen Havalimanı için yeni bir gelişme yaşandı. İmzalanan 3 yıllık anlaşmayla isim değişikliğine gidildi. İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Metro İstanbul ile Pegasus Hava Yolları, Sabiha Gökçen Havalimanı metro istasyonunun isim hakkı için sözleşme imzaladı. İstasyonun ismi 3 yıl boyunca 'Pegasus-Sabiha Gökçen Havalimanı İstasyonu' olacak.

Şirketin açıklamasına göre, Pegasus Hava Yolları ile Metro İstanbul, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nın havalimanı istasyonunun isim hakkı anlaşmasına imza attı.

sabiha-gokcen-havalimani-metro-istasyonu.jpg

İSİM HAKKI İÇİN 3 YILLIK ANLAŞMA İMZALANDI

Açıklamada görüşlerine yer verilen Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy, toplu ulaşım sektöründe büyük ekonomik sıkıntıların yaşandığı salgın sonrası dönemde dünyanın önde gelen tüm metro işletmelerinin yolculuk dışı gelirlerini artırmaya odaklandığını belirterek şunları aktardı:

"Bu gelirlerin başlıcaları gayrimenkul, ticari alan ve reklam/sponsorluk gelirleridir. Son yıllarda ticari alan gelirlerini artırmak için önemli atılımlar gerçekleştirdik. Pegasus’la gerçekleştirilen isim hakkı anlaşması da bu atılımlara eklenen farklı ve yeni bir adım. Yaptığımız sözleşme çerçevesinde M4 hattımızın son istasyonunun ismi 3 yıl boyunca 'Pegasus-Sabiha Gökçen Havalimanı İstasyonu' olarak anılacak."

sabiha-gokcen-havalimani-metro-istasyonu-nerede.jpg

PEGASUS'UN İSMİ METRO İSTASYONUNA VERİLDİ

Pegasus Hava Yolları CEO'su Güliz Öztürk ise şöyle konuştu:

"Şirket olarak, hava yoluyla ulaşımın kolay, erişilebilir ve uygun fiyatlı olması gerektiğine inanıyoruz. Bu sebeple, yaklaşık 18 senedir uçuşlarımızın büyük bir bölümünü gerçekleştirdiğimiz evimiz olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na ve Sabiha Gökçen'den şehrin birçok noktasına ulaşımın kolaylaşmasını önemsiyoruz. Buradaki metro istasyonuna ismimizin verilmesi, bu yüzden bizim için çok değerli."

sabiha-gokcen-havalimani-metro-guzergahi.jpg

İSTANBUL METRO HATLARI

İSTANBUL'DA YAPIMI DEVAM EDEN METRO HATLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN