Safranbolu 100. Yıl coşkusuna hazır

Safranbolu 100. Yıl coşkusuna hazır

Safranbolu tüm kurumları, kuruluşları, STK’ları, Dernekleri, Odaları ve halkı ile Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Konserlerden, sergilere, gösterilerden, anmalara, şenliklerden, spor faaliyetlerine kadar birçok etkinlik 100. yıl coşkusu ile yaşanacak.

Cumhuriyetin 100. Yılına sayılı günler kala Safranbolu bu büyük coşkuyu yaşamaya hazırlanıyor. 100. Yıl programları kapsamında vatandaşları birçok etkinlik bekliyor. Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediyesi, Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı ile kurumların ortaklaşa düzenleyeceği faaliyetler Cumhuriyet’in 100. yılına girdiğimiz 23 Ekim Pazartesi günü itibari ile başladı. 23-24-25 Ekim tarihlerinde 100 Hatim, Cumhuriyetin 100. Yılında Tarihi Safranbolu Temalı “Değişen Zamanın Değişmeyen Coşkusu: Milli Bayramlar” Fotoğraf Sergisi, Anadolu’nun Ruhu: Türk Kurtuluşunun Müzikal Öyküsü gibi programlar yer aldı.

Cumhuriyet’in 100. yılına 3 gün kala ise yapılacak faaliyetler arasında vatandaşları bekleyen şu etkinlikler yer aldı;

26 Ekim Perşembe günü saat 16.00 ile 17.00 arasında Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde, Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakım Evi Öğrencileri Gösterisi, 27 Ekim Cuma günü Misak-ı Milli Demokrasi meydanında Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı tarafından saat 09:00 ile 17:00 arasında ‘Son Yüzyılda Jandarmanın Değişimi ve Gelişimi Sergisi’, Safranbolu Merkez Camii’nde saat 12:00’da İlçe Müftülüğü tarafından Hatim ve Mevlut Programı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde saat 19:23’te Kurtuluş Savaşı Temalı Resim Sergisi ve Cumhuriyet Bayramı Konseri, saat 21.00’da Safranbolu Kapalı Spor Salonu’nda Safranbolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen 100. Yıl Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası Cumhuriyet Kupası Finali, 28 Ekim Cumartesi günü saat 13:00’da Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda çelenk sunma töreni, saat 13:30’da Safranbolu Belediyesi tarafından organize edilen ''Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Kişiyle Zeybek Gösterisi'' yine aynı alanda saat: 14.00 itibarıyla Safranbolu Belediye Başkanlığı ile Kültürel Miras Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Cumhuriyetin 100. Yılında Tarihi Safranbolu Temalı “Değişen Zamanın Değişmeyen Coşkusu: Milli Bayramlar” Fotoğraf Sergisi… Tarihler 29 Ekim’i gösterdiğine Cumhuriyet’in 100. yılı Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda saat 10.00’da kutlanmaya başlanacak ve gün içerisinde Safranbolu Belediyesi tarafından Leyla Dizdar Kültür merkezinde 13.00-15.00 arasında ‘Çocuk Şenlikleri’, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından saat 13.00’da Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi’nde Safranbolu Lisesi 1973 Yılı Mezunlarının “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu karma sanat sergisi, Safranbolu Belediyesi tarafından Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde saatler 16.00’ı gösterdiğinde Cumhuriyet Ateşi Gösterisi – Ömer Günday konseri ve Safranbolu Belediyesi Kent Tiyatrosu gösterileri yapılacak. 29 Ekim akşamı saat 19.00’da Köyiçi Meydanı’ndan başlayacak olan fener alayı korteji Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda son bulacak. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Safranbolu Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Cumhuriyet’in 100. Yıl Logo Görseli Tanıtımı’ ve havai fişek gösterileri ile tamamlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN