Safranbolu Belediyesi YÖREX’te Yerini Aldı

Safranbolu Belediyesi YÖREX’te Yerini Aldı

Safranbolu Belediyesi, üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen 12. Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) yerini aldı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Belediyesi ekipleri ile düzenlenen fuarda Safranbolu tarihinin içinde filizlenen tüm ürünlerin tanıtımına katkı sağlıyor.

12. Yöresel Ürünler Fuarı kapılarını Antalya’da açtı. Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle organize edilen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) yöresel ürünlerin ticarileşme süreçlerini desteklemek, markalaşmayı sağlamak, katma değerini arttırmak, işletmelerin ekonomik kapasitelerini geliştirmek, kamuoyuna mal etmek amacıyla ANFAŞ Fuar Merkezi’nde 12. defa açıldı. Safranbolu Belediyesi BAKAB (Batı Karadeniz Kalkınma Birliği) aracılığı ile YÖREX Fuarı’na bu yıl da katılım sağladı. Safranbolu Belediyesi kendi tarlalarında ürettiği coğrafi işaretli safran ve kendi tesislerinde ürettiği Safranbolu Kıtırı’ndan, Safranbolu’nun diğer yöresel ürünlerine kadar birçok objeyi bu fuarda sergiliyor. Fuarda ilk günden büyük yoğunluk yaşandı. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bahadır Acar, İşletme Müdürü Kurtuluş Çavuş, ANFAŞ Fuar Merkezi’nde kapılarını 12. Kez açan YÖREX Fuarı’nda oluşturulan stantta Safranbolu Belediyesi personelleri ile Safranbolu’ya özgü tüm ürünlerin tanıtımını sağlıyor. Safranbolu Belediyesi standındaki ürünlere büyük ilgi yaşandığı görülürken Safranbolu Kıtırı’nı tattıklarında lezzetine doyamayan vatandaşlar satın almak için yoğunluk oluşturdu. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) 5 Kasım’da sona erecek.

Fuarda Safranbolu adına yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse şunları söyledi: ''Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz ile İşletme Müdürlüğümüz YÖREX Fuarı'na aylar öncesinden hazırlanmaya başladılar. Belediyemiz tarlalarında ürettiğimiz, kentimize adını veren Dünya'nın en pahal baharatı coğrafi işaretli ürünümüz safranı ve yine coğrafi işaretli ürünümüz kıtırı 12 bin yıllık Anadolu’nun yöresel değerlerinin sergilendiği bu fuarda Dünya'ya tanıtıyoruz. Safranbolu'ya özgü diğer ürünlerimizde standımızda yer alıyor. Önemli ilişkiler, görüşmeler bu tarz önemli fuarlar ile illere ve ileçelere tanıtım açısından da büyük katkı sağlıyor. YÖREX Fuarı'nın Safranbolumuza büyük katkı sağlamasını diler, başta bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN