Safranbolu Belediyesi’nden Çölyak hastalarına ücretsiz gıda paketi desteği

Safranbolu Belediyesi’nden Çölyak hastalarına ücretsiz gıda paketi desteği

Safranbolu Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Halkın ihtiyaçları doğrultusunda üretilen projelerden, toplum yararına oluşturulan destek programlarına kadar birçok konuda hizmet sunan Safranbolu Belediyesi, çölyak hastaları için glütensiz gıda paketi desteği verecek. Çölyak hastaları, tanısı konulan hastalıkları ile ilgili sağlık raporlarını göstermek koşulu ile 17-26 Ocak tarihleri arasında Safranbolu Belediyesi Hayır Çarşısı’na kayıt yaptırarak glütensiz gıda paketi desteklerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten adlı proteine karşı vücudun verdiği alerjik tepki ile ince bağırsak başlangıç bölgesinin anatomik yapısının değişmesine neden olan emilim bozukluğu ile ortaya çıkan çölyak hastalığı Türkiye genelinde yaklaşık 250 bin kişide görülürken Safranbolu’da da birçok vatandaş aynı hastalık nedeni ile glutensiz ürünlere ulaşmakta güçlük çekiyor. Glutensiz ürünlerin yüksek maliyetleri de göz önüne alındığında çölyak hastalarının sorun yaşamaması adına Safranbolu Belediyesi gıda destek paketini gündemine aldı. Glutensiz un, ekmek gibi gıda ürünleri Safranbolu Belediyesi hayır çarşısında çölyak hastalarına ücretsiz verilecek. Safranbolu sınırları içerisinde ikamet eden Çölyak hastalarının, tanısı konulan hastalığın yazılı olduğu sağlık raporları ile birlikte,17-26 Ocak tarihleri arasında Bağlarbaşı Mahallesi’nde yer alan Safranbolu Belediyesi Hayır Çarşısı’na başvuru yapması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN