Safranbolu Cumhuriyet’in 100. yılında dev gösteriye hazırlanıyor

Safranbolu Cumhuriyet’in 100. yılında dev gösteriye hazırlanıyor

Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan Cumhuriyet’in 100. yılında 100 kişilik zeybek gösterisi hazırlıkları devam ediyor. Gönüllüler eğitimlere büyük özen gösteriyor.

Safranbolu Belediyesi Cumhuriyet’in 100. yılına özel halkın başrolde olduğu gösteriye hazırlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de sevdiği bir halk oyunu olan zeybeğin Cumhuriyet’in 100. yılında Safranbolu halkı ile birlikte oynanması için açılan 100 kişilik başvuru kaydı daha önce duyurulmuştu. Kayıtları yapılan gönüllü 100 vatandaş eğitimlerine başladı. Safranbolu Belediyesi Halk Oyunları Eğitmeni Utku Yılmaz öncülüğünde Barış Mahallesi’nde yer alan Safranbolu Belediyesi Erdoğan Caymaz Yeni Nesil Spor Salonu’nda eğitimlerini sürdüren gönüllülerin mutlulukla çalışmalara katıldığı görüldü.

Koreografilerin tamamlanması ile birlikte eğitimler Misak-ı Milli Meydanı’nda devam edecek ardından halk oyunlarımızdan zeybek 100 gönüllü ile birlikte 28 Ekim’de Cumhuriyet’in 100. Yılı anısına tüm Safranbolu halkına sergilenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN