Samsun’da ekmek ve simide yüzde 25 zam

Samsun’da ekmek ve simide yüzde 25 zam

Samsun'da ekmek ve simit fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı. Yeni tarifeyle 200 gram ekmek 12,5 TL, 85 gram simit ise 12,5 TL oldu. SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, zam oranının enflasyonun altında tutulduğunu belirtti.

Samsun’da ekmek ve simit fiyatları güncellenerek yüzde 25 oranında zam yapıldı. Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, zam kararının enflasyon oranının altında tutulduğunu belirterek, fırıncı esnafının bu süreçte fedakarlık yapmaya devam ettiğini söyledi.

YENİ FİYATLAR YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR

Yarın itibarıyla geçerli olacak yeni fiyat tarifesi kapsamında, Samsun ve ilçelerinde ekmek ve simit fiyatları şu şekilde değişecek:

  • 200 gram ekmek: 10 TL → 12,5 TL
  • 85 gram simit: 10 TL → 12,5 TL
  • 2 kiloluk Vakfıkebir ekmeği: 125 TL
  • 200 gram kepek ve pıtıl ekmek: 12,5 TL
  • 350 gram sade pide: 25 TL
  • 150 gram lavaş: 12,5 TL
  • 150 gram kıymalı pide hamuru: 20 TL

Bu fiyat tarifesinin en az 6 ay boyunca geçerli olacağını vurgulayan Güler, olağanüstü ekonomik dalgalanmalar yaşanmadığı sürece tarifeyi 1 yıl boyunca korumayı hedeflediklerini söyledi.

"NORMAL EKONOMİ ŞARTLARINA GÖRE HAREKET EDİYORUZ"

SESOB Başkanı Güler, artışın kaçınılmaz hale geldiğini ancak fiyat belirleme sürecinde esnafın zor durumda kalmaması adına dikkatli hareket ettiklerini vurguladı. Güler, "Birçok kalemde her gün etiketler değişirken bizler zam politikasına uymuyoruz. Fırıncılarımızın zarar etmemesi, vatandaşlarımızın da bütçelerinin aşırı etkilenmemesi için orta yolu bulduk. Normal ekonomi şartlarına göre hareket ediyoruz" dedi.

Güler ayrıca, yeni yılın ilk gününden itibaren Türkiye genelinde kilo başına ekmek fiyatının 62,5 TL olarak belirlendiğini ve 30 ilin bu tarifeye geçtiğini, ancak Samsun’un fiyat artışında öncülük etmek yerine zam uygulamasını geciktirdiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN