SMA hastası Metin Öndil yardım bekliyor: Oğlum rahat nefes alsın

SMA hastası Metin Öndil yardım bekliyor: Oğlum rahat nefes alsın

Van'da yaşayan Berivan ve Ersin Öndil çifti, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığına 6 aylıkken yakalanan 2 yaşındaki çocukları Metin için destek bekliyor. Anne Berivan Öndil, “İlaca ulaşabilmemiz için birçok SMA’lı bebek gibi biz de valilik onaylı bir kampanya başlattık. Ancak maalesef kampanyamız henüz yüzde 12 seviyesinde” dedi.

2 yıl önce Metin ve Çetin adında ikiz bebekleri olan Öndil çiftinin çocuklarından Metin’e doğumundan 2 ay sonra yapılan tetkiklerle Tip-1 SMA teşhisi kondu. Öndil ailesi, İstanbul’da tedavisi süren 2 yaşındaki çocukları Metin'in gerekli ilaç için yardım kampanyası başlattı.

"OĞLUM METİN’İN RAHAT NEFES ALMASINI İSTİYORUM"

9 aydır yardım kampanyasının devam ettiğini ve şu ana kadar tedavi parasının yüzde 12’sinin toplandığını söyleyen anne Berivan Öndil, “Oğlum Metin’e 6 aylıkken SMA tip 1 ölümcül kas hastalığı teşhisi konuldu. 7 aylıkken de trakesi açıldı. Solunum kasları hızla zayıfladığından solunum cihazı desteği ile nefes alıyor. Oğlum şu anda 5 makineye bağlı şekilde yaşıyor. Şu anda burnundan midesine gönderilen ng ile besleniyor. Oğlum Metin’in birde ikiz kardeşi Çetin var. Tek isteğim ve duam oğlumun bir an önce tedavi olup rahat nefes alması. Oğlumun yaşayabilmesi ve kısmen iyileşmesi için tek dozluk Zolgensma ilacına ve tedavisine ihtiyacı var. Bu ilaca ulaşabilmemiz için birçok SMA’lı bebek gibi biz de valilik onaylı bir kampanya başlattık. Ancak maalesef kampanyamız henüz daha yüzde 12 seviyesinde. Elimizden geldiği kadar duyurmaya ve yaymaya çalışıyoruz ama yeterli olmuyor.” dedi.

222.jpg

“TÜM VATANDAŞLARIMIZDAN YARDIM VE DESTEK BEKLİYORUZ”

Küçük Metin’in babası Ersin Öndil, hastalığın tedavisi için gerekli olan paranın karşılanması için Van Valiliğinden izin alarak yardım kampanyası başlattıklarını ifade ederek, "Oğlumun durumunu gördükçe üzüntümüz katlanarak artıyor. Tüm vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz. Allah kimseyi sağlıkla imtihan etmesin böyle bir şeyi kimsenin başına vermesin. Van Valiliği izniyle Metin Öndil’in tedavisi için açılan hesaplara “Metin Yaşasın” yazarak: Hesap Adı: Berivan ÖNDİL" TL Hesap No: TR39 0001 0023 1471 0519 3150 03", "Dolar Hesap No: TR12 0001 0023 1471 0519 3150 04", "USD Hesap No: TR82 0001 0023 1471 0519 3150 05" ve SMS ile yardım için Turkcell – Vodafone: 3205’e, Turktelekom: 3805 Metin yazılarak yardım yapılabilir" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN