Dün İstanbul bugün Ankara... Doğal gaz patlaması yine can aldı

Dün İstanbul Şirinevler'de 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan doğal gaz patlamasının ardından, bugün Ankara Mamak'ta 6 katlı bir binanın giriş katında da doğal gaz patlaması meydana geldi. Olayda 70 yaşında bir kadın yaşamını yitirdi, yaralanan ise olmadı.

Dün İstanbul Şirinevler'de 5 katlı bir binanın çatı katında meydana gelen doğal gaz kaynaklı patlamada 3 kişinin hayatını kaybedip 3 kişinin de yaralanmasının ardından bu sabah Ankara'nın Mamak ilçesinde de benzer bir patlama yaşandı.

Alınan bilgiye göre, Küçük Kayaş Mahallesi 1856 Sokak'taki 6 katlı bir apartmandan sabah 07.10 sularında patlama sesi duyuldu. Doğal gaz kaynaklı olduğu düşünülen patlama sonucu yangın çıkarken, 70 yaşındaki Fatma Köse hayatını kaybetti.

1-009.jpg

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri çevre güvenliği aldı. İtfaiye ekipleri ise patlamanın ardından çıkan yangına müdahale etti.

“BİNA RESMEN YERİNDEN KALKTI”

Patlamanın büyük sarsıntıya neden olduğunu ifade eden çevre sakinlerinden Recep Kaya, “Yan binada oturuyorum. Bir anda patlama sesi geldi. Bina resmen yerinden kalktı. Deprem oluyor zannettim çünkü 1999 depremini de yaşadım. Eve bir baktım ki her şey mahvolmuş. Pencereler kırılmış, buzdolabının kapısı açılmış, çelik kapı bile yamulmuş. Balkondan bakınca dumanları gördüm sonra da aşağıya indim. Mağdurları tanımıyoruz ama binaya taşınalı 1 hafta oldu daha. Kocası da geceleri bekçilik yapıyordu. Evde yoktu. Herhalde kocası gelecek diye çay yapacaktı. Gazı açınca patlama oldu” şeklinde konuştu.

2-005.jpg

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Patlama ilgili Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Mamak Küçük Kayaş mahallesindeki 6 katlı bir binanın giriş katında meydana gelen ve ilk bilgilere göre doğalgaz kaynaklı olduğu değerlendirilen patlama sonucu bir vatandaşımız vefat etmiştir. Konuyla ilgili gerekli teknik ve yasal incelemeler sürdürülmektedir” ifadelerine yer verildi.

1-012.jpg

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi ise, “Mamak Küçük Kayaş Mahallesi’ndeki doğalgaz patlaması nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet; ailesine başsağlığı diliyoruz. Ekiplerimiz olay bölgesinde hasar tespit çalışmaları yapmakta olup patlama nedeniyle zarar gören tüm hemşehrilerimizin yanında olacağız” şeklinde ifade etti.

Şirinevler'de bir binada patlama: Ölü ve yaralılar varŞirinevler'de bir binada patlama: Ölü ve yaralılar var

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN