Son dakika! Ardahan'da 5,3 büyüklüğünde deprem

Son dakika! Ardahan'da 5,3 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi... Ardahan'ın Göle ilçesinde saat 17.08'de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde, taş yapılı iki evin duvarları ile bazı ahırlar yıkıldı. Bir kişi de hafif yaralandı.

Kandilli Rasathanesi'nin bildirdiğine göre; Ardahan'ın Göle ilçesinde saat 17.08'de, 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ise 5 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Deprem, Kars ve Erzurum'da da hissedildi. Çok sayıda kişi evlerinden panikle dışarı çıktı. Depremde, Küçük Altunbulak köyündeki taş yapılı 2 evin duvarları yıkıldı.

Evindeyken depreme yakalanan ve üzerine taş parçaları düşerek yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı.

Ayrıca köyde hayvanların bulunduğu bazı ahırlar da yıkıldı. Öte yandan köy yolundaki bazı noktalara ise sarsıntının etkisiyle kaya parçalarının düştüğü görüldü.

Evinin duvarları yıkılan Mehmet Kel, hayvanlarının gelmesini beklerken depremin olduğunu belirterek "Her taraf darmadağın oldu. Gözümüz kapandı, bir şey göremedik." dedi.

VALİ ÖNER'DEN AÇIKLAMA

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, depremin ardından ekiplerin tarama faaliyetlerine başladığını belirterek, "Araştırıyoruz, ekipleri yönlendirdik. Tarama yapıyoruz, şu an için bize ulaşan bir olumsuzluk yok" dedi.

Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin de deprem nedeniyle ilçe merkezinde yıkım olmadığını açıkladı. Gültekin, şiddetli bir deprem olduğunu belirterek ''Şu ana kadar yıkılan bina bilgisi gelmedi. Bazı evlerde hasar var'' diye konuştu.

İlçe merkezi ve çevre köylerde hasar tespit çalışmaları sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN