Bursa'da uçak evlerin arasına düştü

Bursa'da tek motorlu sivil eğitim uçağı Osmangazi ilçesinde evlerin arasına düştü. Düştükten sonra alev alan uçakta 2 pilot hayatını kaybetti. Olay yerinde alev alan 5 araç da hasar gördü. Mahallede yaralanan veya hayatını kaybeden olmadığı kaydedildi.

Olay, saat 15.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak’ta meydana geldi. Yunuseli Havaalimanı yakınında bulunan bölgeye tek motorlu uçak düştü.

b4.jpg

Evlerin arasına düşen uçak alev aldı. Sokakta bulunan 5 araç da yanmaya başladı.

b7.jpg

PATLAMALAR PANİĞE NEDEN OLDU

Yangın nedeniyle zaman zaman patlamalar meydana geldi. Mahallede yaşayanlar ise panik yaşadı.

İhbarla bölgeye çok sayıda itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi.

b1.jpg

İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı.

b3.jpg
Düşen tek motorlu uçak

2 PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Olayla ilgili Vali Yakup Canbolat ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıklama yaptı.

b5.jpg

Vali Canbolat, “2 ev ve araçlar zarar gördü. 2 pilot hayatını kaybetti. Teknik sebeplerle olduğunu düşünmekteyiz. Bu sivil eğitim uçağı. Sadece pilotlarımız vefat etti. Mahallede yaralanan yok. Sadece 2 ev ve araçlarda hasar oluştu. Başımız sağ olsun” dedi.

b2.jpg
Bursa Valisi Yakup Canbolat

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Geçmiş olsun. İçinde 2 kişinin olduğu 'ultralight' tipi bir uçak. Mahallede yaralanan veya hayatını kaybeden yok. Patlamayla beraber araçlar yanmaya başlamış. Bunlar da park halindeki araçlarmış. Kısa bir zaman içerisinde detaylar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

KARAMOLLAOĞLU'NDAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, 2 kişinin hayatını kaybettiği Bursa'daki uçak kazasının ardından geçmiş olsun paylaşımında bulundu. Karamollaoğlu Twitter'dan, "Bursa’da bir eğitim uçağının düşmesi sonucunda hayatını kaybeden pilotlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyor; Bağlarbaşı Mahallesi sakinlerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA: ALLAH BÖYLE ACILAR GÖSTERMESİN

Bursa'da yaşanan uçak kazasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan paylaşımda bulundu. Koca, "Bursa merkeze bağlı Bağlarbaşı mahallesinde bir eğitim uçağının düşmesi sonucunda, uçakta bulunan 2 pilot hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden pilotlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Allah böyle acılar göstermesin." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN