Malatya'da deprem | Son depremler

Malatya'da deprem | Son depremler

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48'de 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Depremin ardından açıklama yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Bize intikal eden olumsuz bir şey yok. Çok şiddetli bir sarsıntı oldu. İnşallah bir şey çıkmaz. Dün de 4.3 olmuştu, bugün de 5.3 oldu. Bizim hissettiğimiz şiddet çok daha yüksekti. " dedi.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde, bugün saat 20.48'de, 7 kilometre derinlikte, 5.3 büyüklüğünde deprem oldu. Kandilli Rasathanesi ise büyüklüğünü 5.2 olarak duyurduğu depremin 5 kilometre derinlikte meydana geldiğini bildirdi.

AFAD SON DEPREMLER

Deprem Adıyaman, Osmaniye, Elazığ, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te de hissedildi.

7525211.jpg

VATANDAŞLAR KENDİLERİNİ DIŞARIYA ATTI

Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk olmadığı öğrenildi. Bazı vatandaşlar deprem nedeniyle sokağa indi.

7525213.jpg

'ÇOK ŞİDDETLİYDİ'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da depremin ardından yaptığı ilk açıklamada "Bize intikal eden olumsuz bir şey yok. Çok şiddetli bir sarsıntı oldu. İnşallah bir şey çıkmaz. Dün de 4.3 olmuştu, bugün de 5.3 oldu. Bizim hissettiğimiz şiddet çok daha yüksekti. Ekiplerimiz şu anda sahada. Bize intikal eden olumsuz bir şey olmadığını söyleyebilirim. Şu ana kadar Yeşilyurt'tan kötü bir haber gelmedi. Biz de milletvekillerimizle birlikte sahadayız." dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48’de 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA: OLUMSUZ BİLDİRİ OLMAMIŞTIR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, depremin hissedildiği alandan ilgili birimlerimize olumsuz bildirim olmamıştır. UMKE Timleri bölgede tarama yapmak üzere görevlendirilmiş durumdadır. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

VALİ YAZICI: 1 METRUK BİNADA YIKIM OLDU

Malatya Valisi Ersin Yazıcı yaptığı açıklamada, tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini ileterek şu ifadeleri kullandı:

"Ekiplerimiz saha taramalarınız gerçekleştiriyor. Şu ana kadar Battalgazi ilçesindeki 1 metruk binada yıkım oldu. Sokaktan geçen 1 çocuğun ayağı kırıldı ve hastaneye intikal ettirildi. Birkaç tane de balkondan atlama vakası mevcut. Ekiplerimiz, sahadaki tarama faaliyetlerini sürdürüyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN