Marmaris yangının yıldönümünde yine orman yangını: Alevler otellere sıçradı

Geçtiğimiz sene Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangınların birinci yıldönümünde orman yangını çıktı. İtfaiye ekiplerinin yangına havadan ve karadan müdahale etmesinin ardından kontrol altına alındı. Yangının kırılan bir dalın elektrik direklerine düşmesi sonucu çıktığı belirtildi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı orman yangını çıktı. Ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alınan yangının bölgedeki bir ağacın kırılan dalının elektrik tellerinin üzerine düştüğü ve tellerin birbirine temas etmesi sonucu çıkan kıvılcımlar dolayısıyla çıktığı belirtildi.

MARMARİS'TE YANGIN

Geçen sene Marmaris'te ormanlık alanda çıkan yangınların birinci yıl dönümünde yangın çıktı. İtfaiye ekipleri çevredeki otellere ve yerleşim yerlerine sıçrayan yangına havadan ve karadan müdahalede bulundu. İçmeler-Turunç yolu üzerinde saat 16.00'da başlayan orman yangının çıkışından hemen sonra bölgeye hava ve kara araçları sevk edildi. İlk etapta 7 helikopter ve 5 uçak yangına havadan müdahale edildi. Ekiplerin yoğun çalışmalarının ardından yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

5099567.jpg

Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle büyüyen orman yangını yakınında bulunan bir otele sıçradığı ve cep telefonu ile o anları kaydeden vatandaşın ‘Otelimiz yanıyor’ diyerek ağladığı görüldü.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı uçak, helikopter ve arazözlerin yanında belediye ekipleri ve itfaiye ekipleri de yönlendirildi.

5099438.jpg

KONTROL ALTINA ALINDI

Ekiplerin yoğun çabasıyla yangın, kontrol altına alındı. Alanda soğutma çalışmaları devam ediyor.

5100580.jpg

ÇIKIŞ SEBEBİ BELLİ OLDU

Yangınının çıkış nedeninin belirlenebilmesi için çalışma başlatan ekipler, görgü tanıklarının verdiği bilgilerden yola çıkarak alevlerin çıkış noktasını tespit etti. İlk belirlemelere göre, bölgedeki bir ağacın kırılan dalının elektrik tellerinin üzerine düştüğü ve tellerin birbirine temas etmesi sonucu çıkan kıvılcımlar dolayısıyla yangının çıktığı bilgisine ulaşıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN