Zonguldak'taki maden ocağında göçük: Bir kişi hayatını kaybetti üç kişi yaralı

Zonguldak'taki maden ocağında göçük: Bir kişi hayatını kaybetti üç kişi yaralı

Zonguldak’ta Armutçuk Müessesesi Maden Ocağı'nda göçük meydana geldi. AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi. Vali Hacıbektaşoğlu, içeride 280 kişinin olduğunu söylerken olaydan dört kişinin etkilendiğini açıkladı. Valinin açıklamasının ardından bakanlıktan açıklama yapılırken, göçükte üç işçinin yaralı kurtarıldığı, bir işçi hayatını kaybettiği açıklandı. Olayla ilgili de soruşturma başlatıldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kandilli mevkiinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı Armutçuk Müessesi'ne ait maden ocağında göçük meydana geldi.

GİMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, olayı öğrenir öğrenmez olay yerine hareket ettiklerini ve göçük sonrası ellerine net bir sayı ve bilgi ulaşmadığını belirterek, bölgede çalışan maden işçilerinin başlarına taktıkları baretlerde yer alan çiplerin incelenerek kaç kişi olduğunun tespit edilmesi için çalışma yapıldığını açıkladı.

f56afq-xeaavr3t.jpeg

ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

Bununla birlikte göçük ihbarı sonrası AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi.

f56c2kawyaaqcfr.jpeg

İÇERİDE 280 KİŞİ VAR

TRT Haber'e açıklamalarda bulunan Vali Osman Hacıbektaşoğlu, "İçeride 280 kişi var, dört kişi etkilendi. Biri canlı kurtarıldı. Bir kişi ağır yaralı. İki kişiden ses alınabiliyor. 75 kişilik ekiple müdahale başladı" dedi.

f56c2wvwwaarbtt.jpeg

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) ise konuyla ilgili olarak ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Bugün saat 13.45 sularında Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında bir göçük meydana gelmiştir. Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine olay bölgesine AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ ÜÇ KİŞİ YARALI KURTARILDI

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı ise konu ile ilgili olarak açıklama yaparken, "Göçük altında kalan dört kişiden biri hayatını kaybetti. Üçü ise yaralı olarak kurtarıldı" ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 16.36'da sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda, "Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, bir kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN