Soylu'nun mağdur olarak yer aldığı davada yeni gelişme: 'Yerli ve milli Escobar' pankartı Adli Tıp'a gidiyor

Soylu'nun mağdur olarak yer aldığı davada yeni gelişme: 'Yerli ve milli Escobar' pankartı Adli Tıp'a gidiyor

Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Turgut Şahin, il binasına asılan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘mağdur’ olarak yer aldığı "yerli ve milli Escobar" pankartına ilişkin, "İddianameyi mahkemenin kabul ettiğini gördük. İddianameyi okuyunca güldük. Burada herhangi bir suç unsuru yoktu. Sadece kel bir kafa vardı." ifadeleri kullandı. Şahin ayrıca fotoğrafın Soylu'ya ait olup olmadığının öğrenilmesi için Adli Tıp'a gönderilmesini istediklerini açıkladı.

Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Turgut Şahin, il binasına asılan ‘yerli ve milli Escobar’ yazılı pankart nedeniyle açılan davaya ilişkin açıklama yaptı. Şahin, "Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı bunu iddia ettiğini göre, biz de talepte bulunduk. Bunu iddia ediyorlarsa, kanıtlamakla mükellefler. O fotoğrafın Süleyman Soylu’ya ait olup olmadığının Adli Tıp'a gönderilerek kanıtlanmasını istedik" dedi.

Turgut Şahin Malatya 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianameyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

PANKART UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KAPSAMINDA ASILDI

"16 Eylül’de genel merkezimizin talimatıyla ‘uyuşturucu ile mücadele’ kapsamında ‘yerli ve milli Escobar’ pankartının tasarımı hazırlandı. Bizim bunu parti binalarına asmamız gerekiyordu. Biz de pankartı astık. Pankartı astıktan sonra arandım, pankartı kaldırmam söylendi. Siyasi Parti Kanunu’na göre parti binamızda istediğim propagandayı yapabileceğimi söyledim. İki saat içinde mahkeme kararı ile polis geldi ve gözaltı süreci başladı. Emniyete sonra savcılığa gittik. Mahkemeye çıktık ve adli kontrol şartıyla serbest bıraktılar. Şu anda her 15 günde bir imzaya gidiyorum.

“VARSAYIMLA İDDİANAME HAZIRLANMIŞ”

İddianameyi mahkemenin kabul ettiğini gördük. İddianameyi okuyunca güldük. Burada herhangi bir suç unsuru yoktu. Sadece kel bir kafa vardı ve bunu farkındalık oluşturmak için koymuştuk. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı bunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bağdaştırmış. Genel başkanımız ile Süleyman Soylu arasındaki polemikleri bir araya getirerek, 'Burada Süleyman Soylu kastedilmiştir. Verdikleri ifade tamamen suçu yanıltmaya yöneliktir' denilmiş. Varsayımla iddianame hazırlanmış ve mahkemece bunu kabul etmiş. Bir şaşkınlık içinde kaldık ve ne yapacağımızı şaşırdık.

SADECE MALATYA'DA İDDİANAME HAZIRLANDI

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı bunu iddia ettiğine göre, biz de talep de bulunduk. Bunu iddia ediyorlarsa, kanıtlamakla mükellefler. O fotoğrafın Süleyman Soylu’ya ait olup olmadığının Adli Tıp'a gönderilerek kanıtlanmasını istedik. Bizden savunma istediler. Birçok ilde takipsizlik kararı verildi. Sadece Malatya’da iddianame hazırlandı. Neden Malatya’da böyle bir şey var? Genel başkanımızla bu konuyu görüştük. İçişleri Bakanı ile uyuşturucuyu nasıl yan yana getirebilirsiniz ki siz? Konu bu yani" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN