Tarihi pazarda tezgahlar renklendi! Gaziantep’te kurutmalık sezonu açıldı, fiyatlar arttı

Tarihi pazarda tezgahlar renklendi! Gaziantep’te kurutmalık sezonu açıldı, fiyatlar arttı

Gaziantep’te kurutmalık sezonunun açılmasıyla birlikte tarihi pazarda tezgahlar renklendi. Vatandaşlardan ve turistlerden yoğun ilgi gören kurutmalıklar da geçen yıla göre bu yıl fiyatlar da arttı.

Gaziantep mutfağının olmazsa olmazı olan kurutmalıklar tezgaha indi. Oğuzeli ilçesinde özenle yetiştirilerek hasat edildikten sonra ipe dizilerek kurutulan biber, patlıcan, kabak ve acur; tarihi Elmacı Pazarı’nı renkleriyle süslemeye başladı. Kış hazırlığı yapan vatandaşlar ve kente gelen turistlerin yoğun ilgisini gören ürünler, tazeliğiyle dikkat çekiyor.

gaziantepte-kuru-biber-tezgaha-indi-1.jpg

TAZE TAZE EKİLİP BİÇİLİYOR

Pazar esnafı Fatih Östefil, tezgahtaki ürünlerin hepsinin yeni sezon olduğuna dikkat çekerek, "Hepsi yeni mahsul. Acur, kabak, patlıcan, biber, hepsi taze taze Antep’imize geldi. Bunlar Oğuzeli’nden geliyor. Orada çalışanlarımız var. Taze taze ekiyorlar, biçiyorlar. Daha sonra iplikten geçirip buraya kadar getiriyorlar. Burada da müşterilerimize satıyoruz” dedi.

gaziantepte-kuru-biber-tezgaha-indi-2.jpg

BU YIL FİYATLAR ARTTI

Bu seneki fiyatların geçen yıla göre arttığını belirten Östefil, "Bu sene patlıcan, biber ve acurun fiyatı 250 lira, kabak ise 350 lira. Geçen seneye göre biraz daha pahalı” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN