Tekirdağ'da buğday tarlasında yangın: 300 dönümlük alan küle döndü

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde bir buğday tarlası dakikalar içerisinde yanarak kül oldu. Tarladan geçen elektrik tellerinin kopması sonucu çıkan yangında 300 dönümlük buğday ekili alan zarar gördü. Alevler rüzgarın da etkisiyle hızla yayılırken yangın ekiplerin yaklaşık 2 saat süren çalışması sonucu kontrol altına alındı.

Malkara-Tekirdağ yolundaki Mülkiye Kadın Çeşmesi mevkisinde, iddiaya göre, yüksek gerilim hattındaki elektrik tellerinin kopması sonucu buğday tarlasında yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, 4 kişiye ait olan tarlalarda yaklaşık 300 dönümlük buğday ve arpa ekili alanı sardı.

yana.jpg

ÇEVREDEKİLER SEFERBER OLDULAR

Bölgeden yükselen dumanları görenler, durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına çevreden gelenler de traktör ve iş makineleri ile müdahale etmeye çalışırken, tarla sahipleri ile yoldan geçenler de destek olmaya çalıştı.

yaza.jpg

2 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINDI

Ekiplerin yaklaşık 2 saat süren çalışması sonucu yangın, kontrol altına alınarak, söndürüldü. Yangında buğday ve arpa ekili 100 dönüm alan, küle döndü. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN