Terkedilen köydeki kediler yardım bekliyor

Terkedilen köydeki kediler yardım bekliyor

Batman'da Sarıyayla köyünde yaşayanların soğuk havadan dolayı şehir merkezine taşınıp kedilerin sahipsiz kalmasıyla birlikte köyde tek kalan Mahmut Baştaş, kedilere kendi imkanlarıyla bakmaya çalışıyor. Baştaş, kedilerin böyle giderse açlıktan öleceğine dikkat çekti ve hastalanan kediler için yetkililere ulaşmasına rağmen geri dönüş almadığını vurgularken kedilerin bakımı için yardım beklediğinin altını çizdi.

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Sarıyayla köyünde yaşayanların soğuk hava nedeniyle ilçe merkezine gitmesiyle sahipsiz kalan 30'a yakın kediyi, köyü terk etmeyen Mahmut Baştaş besliyor. Baştaş, kısıtlı imkanlarla beslediği kedilerin açlıktan ölmemesi için mücadele ettiğini ve yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

kediler.jpg

SAHİPSİZ BIRAKILAN HAYVANLAR YARDIM BEKLİYOR

Sason'a bağlı Sarıyayla köyünün sakinleri, soğuk hava ve kar yağışının ardından her sene olduğu gibi bu yıl da ilçe merkezine taşındı. Köyü terk etmeyen Mahmut Baştaş da köyde yaşayan yaklaşık 30 kediyle baş başa kaldı. Baştaş, yiyecek bulmakta zorlanan kedileri kendi imkanlarıyla beslemeye başladı. İmkanlarının kısıtlı olduğunu ve kedilere bakmakta zorlandığını söyleyen Baştaş, sahipsiz kalan hayvanlara sahip çıkılmasını istiyor.

kedikalp.jpg

BÖYLE GİDERSE AÇLIKTAN ÖLECEKLER

Kar yağışıyla köy halkının evlerini boşaltarak ilçe merkezine göç ettiğini belirten Mahmut Baştaş şu sözleri kaydetti:

"Bu kediler burada açlıktan ölmek üzeredir. Ben kendi kısıtlı imkanlarımla onların açlıktan ölmemesi için mücadele veriyorum. Günde en az 10 ekmek bu hayvanlara vermezsem açlıktan ölecekler ama yetmiyor. Kedilere bakmakta çok zorlanıyorum. Yetkililerden bir an önce bana yardımcı olmalarını ve bu hayvanlara sahip çıkılmasını istiyorum. Bu hayvanların çoğu hastalandı. Birçok yeri aradım ama beni dinleyen olmadı. Yetkililerden ricam, bir an önce buradan bu kedileri alıp canlarını kurtarmalarıdır.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN