Bunu yapan yine insan! Köpeği kaynar suyla yaktılar

Bunu yapan yine insan! Köpeği kaynar suyla yaktılar

Trabzon'da, hayvanseverlerin beslediği sokak köpeğine kimliği belirsiz kişiler kaynar suyla işkence etti. Veteriner hekim Ahmet Köz, köpeğin sırt ve kuyruk kısmında yanıklar olduğunu vurgulayarak tedavisine başladıklarını belirtti. Hayvan Durum İzleme ekipleri işkenceye ilişkin inceleme başlattı. Hekimler, yaralı köpek için güvenli bir yuva bulacaklarını ifade etti.

Konya’da belediyenin barınağında işlenen köpek cinayeti görüntüsü çoğu insanı dehşete düşürmüşken bu kez de Trabzon'da, hayvanseverlerin beslediği sokak köpeğine işkence edildi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, kaynar su döktü. Sırtında derin yanıklar oluşan ve klinikte tedaviye alınan, 'Yanık' adı verilen köpeğe, saldırılması üzerine Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekipleri araştırma başlattı.

'KAYNAR SUYLA YAKMIŞLAR'

Veteriner hekim Ahmet Köz, köpeğin yaralı halini gördükten sonra olayı anladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Köpeği kaynar suyla yakmışlar. Bize geldiğinde yaraları kötü durumdaydı. Su yüksekten atılmış gibi. Sırtın arkasından başlıyor, kuyruğuna kadar yanıklar var. Çoğunlukla kürek kemiklerinin arasında yoğun, sırtına kadar komple yanmış. Yaralarının etrafını tıraşlayıp yanık tedavisine başladık. Mahalledekiler köpekten rahatsız olduğu için üzerine kaynar su dökülerek yakmışlar. Bunu vicdanlarına nasıl sığdırdıklarını bilmiyorum. Biz tedavi ederken çektiği acılara üzülüyoruz. Bunu yapan insan, nasıl vicdanı rahat şekilde uyuyabiliyor?"

ee.jpg

'GÜVENLİ BİR YUVA BULACAĞIZ'

Köpeğin çektiği acı nedeniyle yemek yemediğini söyleyen Köz, "Buraya geldiğinde çok korkmuştu, dokunmaya çalışınca bağırıp kaçıyordu. İlk gün serum verdik sonrasında yemek yemeye başladı. Burada sevgiyle yaklaşıldığını, zarar görmediğini, yaralarının özenle tedavi edildiğini gördü. Normalde yasalar, hayvanın alındıktan sonra kısırlaştırılıp, küpelenip, aynı yere bırakılmasını öngörüyor. Bu hayvan için istisna yapacağız ve aynı yere geri bırakmayacağız, güzel ve güvenli bir yuva bulup yuvalandıracağız" dedi.

Veteriner kliniği görevlisi Serpil Kurup da "Mahallede insanların ayakkabılarını çaldığı için birileri üzerine sıcak su atmış. Esas ilgilenen kişi de ilgilenemediğini ve diğer insanlarla sıkıntı yaşamaya başladığını söyleyip, barınağa götürülmesini istemiş. Barınak hem uzak hem bu hayvan oraya gitmeyi hak etmiyor. Mahallesinde onca zaman bakılmış. Bu kadar fazla yarası olduğunu düşünmüyorduk. Tıraş ettikçe yaralar artmaya başladı. Bir süre gözetimimiz altında kalacak" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN