Türkiye Drift Şampiyonası ilk kez Gaziantep’te: Drift tutkunları 24 Mayıs’ta Gazi Pist'te buluşacak

Türkiye Drift Şampiyonası ilk kez Gaziantep’te:  Drift tutkunları 24 Mayıs’ta Gazi Pist'te buluşacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği ve iş birliğinde 2026 Türkiye Drift Şampiyonası’nın ikinci ayağı, ilk kez Gaziantep’te gerçekleştirilecek.

Drift Otomobil Spor Kulübü tarafından Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Spor Toto, Power App ve HT Spor katkılarıyla yapılacak dev organizasyon, 24 Mayıs 2026 Pazar günü Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde bulunan Gazi Pisti’nde düzenlenecek.

yeni-proje-2026-05-21t104311-451.jpg

Motor sporları tutkunlarını bir araya getirecek şampiyonada 8 takım ve 20 profesyonel drift aracı piste çıkacak. Drift pilotlarının kapı kapıya mücadele edeceği yarışlarda, adrenalin ve heyecan gün boyu sürecek.

Etkinlik programı kapsamında organizasyon, saat 10.00’da başlayacak antrenman turlarıyla start alacak. Saat 12.30’da gerçekleştirilecek seyirci padok ziyaretiyle vatandaşlar araçları ve pilotları yakından görme fırsatı bulacak. Günün en heyecanlı bölümü olan eleme eşleşmeleri ise saat 15.30’dan itibaren başlayacak.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden drift sporcularını Gaziantep’te buluşturacak organizasyonun, motor sporlarına ilgi duyan vatandaşlardan yoğun katılım görmesi bekleniyor.

Yarışmalarda hakem olarak ise Haydar Özdemir, Hüseyin Kar ve Melih Şahin yer alacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN