Türkiye'nin ilk Küçük Prens temalı kütüphanesi Ürgüp'te

Türkiye'nin ilk Küçük Prens temalı kütüphanesi Ürgüp'te

Nevşehir'deki bir okulda Türkiye'nin Küçük Prens temalı kütüphanesi açıldı. Kütüphaneye yoğun ilgi gösterilirken açılış konuşmasında ise Nevşehir Valisi Sezer ile Ürgüp Kaymakamı Maraşlı konuşma yaptı.

Nevşehir Ürgüp'te 2017 yılında başlatılan ’Hayatın Anlamı Kitap Projesi’ kapsamında bugüne kadar çeşitli etkinliklerin yapılmasının yanı sıra okullara kütüphane kazandırılmıştı. Bu kapsamda Ürgüp Kaymakamlığı tarafından Hanife Memiş Aksoy İlköğretim okulunda Türkiye’nin ilk ’Küçük Prens temalı tematik kütüphanesi’ açıldı.

3-002.jpg

'HAYATIN ANLAMI KİTAP'

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in de katılımıyla hizmete açılan kütüphanenin bulunduğu okulda program düzenlendi. Burada konuşan Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, “Projemizin inşallah bu sene ilk kütüphanesini açıyoruz. Hayatın anlamı kitap dedik. Çünkü kitapla beraber bilgimiz, fikrimiz, görgümüz ve geleceğe bakış açımız artacaktır. Ve bunları özellikle okullarımızdan başlattık ki geleceğimizin bizleri daha ileriye güzel bir Türkiye’nin ışığı olacaklardır. Hayırseverlerimiz ile beraber yol aldık. Onların hepsinden Allah razı olsun” dedi.

1-003.jpg

'ÇOK YÖNLÜ BİR PROJE'

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel de konuşmasında, “Katılmaktan her zaman büyük keyif aldığım okul ziyaretleri, kütüphane ziyaretleri bugün de bir okul ziyareti gerçekleştiriyoruz ama en güzeli onun içerisinde evlatlarımızın faydalanacağı bir tematik kütüphanenin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayatın anlamı kitap projesi ilçe kaymakamlığımızın yürüttüğü 2017 yılında başlayan ve 4 yıldır devam eden bir projedir. Burada aynı zamanda toplumda okuma alışkanlığını amaçlayan ve geliştirirken de içinde bir sürü etkinlik ve aktivite bulunduran çok yönlü bir proje. Ben birkaç etkinliğine katıldım. Kitap okuma halkasına kendimde katıldım. Bu kapsamda okuduğunuz bir kitabı katılımcılarla değerlendirdiğiniz çok keyifli bir proje ve bu projenin yaygınlaştırılmasının gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN