Vatandaş motorine gelen zamma tepki gösterdi: Su yerine içeceğiz artık herhalde

Mazota gelen iki liralık zam, vatandaşların tepkisine neden oldu. Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde mazot almaya giden bir vatandaş, "Zamsız yaşayamaz hale geldik zaten. Sıkıntı yani yetişemez olduk" dedi. Benzin almaya gelen bir çiftçi ise, "Ne diyelim ki, su yerine içeceğiz artık herhalde" şeklinde tepki gösterdi

Dün gece gerçekleşen iki liralık mazot zammına vatandaşlar tepki gösterdi. Yapılan zam çiftçiler gibi mazota bağlı çalışan vatandaşları zor durumda bıraktı. Mazot almak için giden bir vatandaş, "Ne diyelim ki, su yerine içeceğiz artık herhalde. Çiftçiyiz, şu an 41 lira demek ne demek mazotun litresi. Mısırı satıyoruz 5 liraya. 4 lira 90 kuruşa olacak şey mi bu?" diye konuştu.

"ZAMSIZ YAŞAYAMAZ HALE GELDİK ZATEN"

Mazot fiyatlarındaki sürekli artışa tepki gösteren vatandaşlar, her gün bir önceki günden daha yüksek fiyatlarla karşılaştıklarını ifade etti. Mazota yapılan son zamla birlikte, zaten zor şartlarda geçinen vatandaşlar daha da zor durumda kaldı. Bir vatandaş, "Zamsız yaşayamaz hale geldik zaten. 2 lira, 3 lira her gün geliyor. Sıkıntı yani yetişemez olduk" şeklinde konuştu.

"ADANA'YA GİTMEK BİN LİRAYA YAKLAŞTI"

Benzin almaya gelen başka bir vatandaş ise, "Mecbur alacağız yapacak bir şey yok. Günlük gidiş geliş yapıyorum. Bin liraya yaklaştı Adana'ya gidip gelmek" dedi. Bir başka vatandaş ise, "Ne diyelim ki, su yerine içeceğiz artık herhalde. Çiftçiyiz, şu an 41 lira demek ne demek mazotun litresi. Mısırı satıyoruz 5 liraya, 4 lira 90 kuruşa olacak şey mi bu" şeklinde tepki gösterdi.

"ALIŞTIK, YİNE ALIŞIRIZ"

Emekli vatandaş ise, "Allah sonumuzu hayır eylesin. Başka ne diyeyim alıştık, yine alışırız. Ben bir emekliyim emekli, nasıl geçineceğiz? Geçinemiyoruz yani" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN