Yağmur yağınca ormana akın ettiler! Bölgede nadir görülüyor, kilosu 500 lira

Yağmur yağınca ormana akın ettiler! Bölgede nadir görülüyor, kilosu 500 lira

Adana'da etkili olan sağanak yağış sonrası vatandaşlar kuzugöbeği mantarı için ormanlık alanlara akın etti. Şifa deposu olan ve bölgede nadir görülen kuzugöbeği mantarının kilosu ise 500 lira...

Adana’nın Feke ilçesi Koçyazı Mahallesi sakinleri yağmurun ardından çıkan ve besin değeri yüksek olan kuzugöbeği mantarı bulmak için kendini ormanlık alanlara attı. Bölgede etkili olan yağışların ardından yoğun olarak çıkan kuzugöbeği mantarı, köy sakinlerine ve ziyaretçilere ek gelir olurken, köylüler bu mantarı buldukları için çok mutlu olduklarını söyledi.

BÖLGEDE NADİR GÖRÜLÜYOR

Kilosu 500 TL’den başlayan ve doğada şifa deposu olması nedeniyle bölgede nadir görülen kuzugöbeği mantarını toplamak için ormana akın eden vatandaşlar, bölgenin mantar çeşidi olarak bereketli bir alan olduğunu kaydetti.

Ramazan İmir, aile yakınlarını ziyaret için geldiğini ve yağışların ardından ormanda mantar aradıklarını ifade ederek, “Bölgede yoğun olarak kuzugöbeği mantarı buluyoruz. Ormanın bize sunduğu bir nimet. Bizler de hem kendi yiyeceğimiz mantarı topluyoruz, hem de fazlasını satarak ek gelir yapıyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN