Yenimahalleli miniklere diş taraması

Yenimahalleli miniklere diş taraması

Yenimahalle Belediyesi, 80. Yıl Kreş Ve Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören miniklere diş taraması yaptı.

Yenimahalle Belediyesi’nin rutin olarak gerçekleştirdiği diş taramaları kapsamında bu kez de 80. Yıl Kreş ve GündüzBakımevi’nde eğitim gören çocuklar, diş ve ağız sağlığı taramasından geçti. Çocuklara dişlerin nasıl fırçalanması gerektiğini uygulamalı olarak anlatan doktorlar, miniklere diş fırçası, diş takvimi ve diş macunu da hediye etti.

Eğitim ailede başlar

Diş fırçalama bilincinin çocuklara küçük yaştan itibaren kazandırılması gerektiğini kaydedendoktorlar, “Çocuklarda görülen diş çürükleri, hem aile hem de çocuk için sıkıntı verici bir sorundur. Bunu önlemenin yolu diş sağlığını korumaktır. Bu yüzden de diş fırçalama gibi bazı alışkanlıkların çocukluktan itibaren edinilmesi gerekir. Eğitim ailede başlar, dolayısıyla ebeveynlerin bu sorumluluğun bilincinde olması lazım” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN