Yolcu konforu önemli: Klima açmayan şoförlere ceza yağdı! Yaz boyunca denetimler sürecek

Yolcu konforu önemli: Klima açmayan şoförlere ceza yağdı! Yaz boyunca denetimler sürecek

Adana'da bunaltıcı sıcaklarda toplu taşıma araçlarında klima çalıştırmayan şoförlere yönelik önemli bir adım atıldı. Yolcuların mağduriyetini gidermek amacıyla yapılan denetimlerde şoförlere para cezası uygulandı. İşte detaylar...

Sıcak havaların etkisini hissettirdiği Adana'da, toplu taşıma araçlarında klimaları çalıştırmayarak yolcuları mağdur eden şoförlere yönelik önemli bir adım atıldı.

İl genelinde gerçekleştirilen denetimler sonucunda, klima açmadığı tespit edilen 34 araç şoförüne idari para cezası kesildi. Bu uygulama, vatandaşların konforlu ve güvenli bir ulaşım deneyimi yaşamasını hedefliyor.

SICAK HAVALARDA YOLCU KONFORU ÖNCELİKLİ

Gdh'de yer alan habere göre, Adana'da yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte yükselen sıcaklıklar, toplu taşıma araçlarında klima kullanımını hayati bir ihtiyaç haline getiriyor.

Vatandaşların şikayetleri üzerine harekete geçen yetkililer, denetimleri sıklaştırdı. Bu denetimler, yolcuların toplu taşıma araçlarında bunaltıcı sıcaklara maruz kalmasını önlemek amacıyla titizlikle yürütüldü.

DENETİMLER SÜRECEK, CEZALAR KESİLECEK

Klima çalıştırmayan her bir şoföre 3 bin TL olmak üzere toplamda 102 bin TL para cezası uygulandı. Yetkililer, bu tür denetimlerin önümüzdeki dönemde de aralıksız devam edeceğinin altını çizdi.

Yolcu memnuniyetini sağlamak ve kurallara uymayan şoförlere yaptırım uygulamak adına kararlılıkla hareket edileceği belirtildi. Toplu taşıma hizmetlerinde kalitenin artırılması hedefleniyor.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN