Şenol Kazancı kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi...

Şenol Kazancı kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi...

Üniversite eğitimini hukuk üzerine alan Şenol Kazancı, uzun yıllar medyada çalıştı. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na getirilen deneyimli isim, 2014-2021 yılları arasında Anadolu Ajansı Genel Müdürü olarak görev yaptı. İşte, Şenol Kazancı'nın kariyeri...

31 Mart 2018 yerel seçimlerinde İstanbul sonuçlarının 15 saate yakın süreyle yayınlamamasıyla kamuoyunda eleştirilerin odağı olan Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Şenol Kazancı, 7 Nisan 2021 günü görevden alındı. Eski TRT World Genel Yayın Yönetmeni ve TRT Genel Müdür Yardımcısı Serdar Karagöz, AA'nın yeni genel müdürü oldu.

1044215167-0-0-1200-676.jpg

ŞENOL KAZANCI'NIN HAYAT HİKAYESİ

1975 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Şenol Kazancı aslen Trabzonludur. 2021 yılı itibarıyla 46 yaşındadır.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunudur. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

TVNET haber kanalının genel yayın yönetmenliğini yaptı. Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

2011 yılında Başbakan Başdanışmanlığı'na, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na getirildi. Eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanlığı görevini de yürüttü.

Şenol Kazancı, 2014 yılında Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı seçildi ve AA Genel Müdürü oldu.

Anadolu Ajansı'nın 31 Mart 2018 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmasını 15 saat boyunca abonelerine geçmemesi dolayısıyla eleştirilerin hedefi oldu.

7 Nisan 2021 tarihinde Anadolu Ajansı Genel Müdürü görevden alındı.

Şenol Kazancı evli ve iki çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN