Sevgililer Günü hediyesi fikirleri | Sevgililer Günü yemeği | Sevgililer Günü pasta modelleri

Sevgililer Günü hediyesi fikirleri | Sevgililer Günü yemeği | Sevgililer Günü pasta modelleri

Sevgililer Gününe sayılı günler kala hangi hediyeyi alacaklarına karar veremeyenler var. Hediye telaşına giren okuyucularımız için sunduğumuz öneriler işlerine yarayacaktır. İşte Sevgililer Günü hediye fikirleri, Sevgililer Günü yemeği ve pasta modellerine dair bilgiler…

Sevgililer Günü her yıl 14 Şubat’ta kutlanır. Çiftler bu özel günde birbirlerine hediye verir. Bazı çiftler ise bugün de yemeğe çıkmak ister. Sizde sevgilinize derlediğimiz tariflerdeki yemekleri yapıp baş başa romantik bir organizasyon düzenleyebilirsiniz. İşte Sevgililer Günü yemeği ve pasta modelleri ve en güzel hediye fikirleri….

20-02/12/sevgililer-gunu-mesajlarijpgg-1581515966.jpg

SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYE FİKİRLERİ

Pikap: Sevgilinizle birlikte romantik şarkılar dinlemek için ona pikap alabilirsiniz. Artık günümüzde hem dijital hem de antika pikaplar bulunmaktadır. Bazı müzikseverler pikaptan çıkan sesin dijital seslere göre daha güzel olduğunu düşünür. Dinlemekten hoşlandığınız bir şarkının plağını da alarak birlikte hoş vakit geçirebilirsiniz.

20-02/12/pkap.jpg

Parfüm: Kadın ya da erkek fark etmez, hediye denilince akla ilk gelenlerden biri parfümdür. Sevgilinizin kullanmaktan hoşlandığı parfüm markasını biliyorsanız bu Sevgililer Gününde ona kullandığı parfümü hediye alabilirsiniz. Değişiklik olmasını istiyorsanız da kendi beğendiğiniz bir kokuyu seçebilirsiniz.

Konser ya da sinema bileti: Uzun zamandır gitmeyi istediğiniz bir sinema filmine bu Sevgililer Gününde sevgilinle gidebilirsiniz. Bazı sinema salonları bu özel günler için iki kişilik salonlarda film keyfi sunuyor. İsterseniz böyle bir etkinlik de yapabilirsiniz. Ayrıca bazı sanatçılar Sevgililer Günü için bazı mekanlarda konser veriyor. Sevdiğiniz bir sanatçının konser biletini sevgilinize alabilirsiniz.

20-02/12/yemek.jpg

SEVGİLİLER GÜNÜ YEMEĞİ

Sevgililer Gününde sevgilinize yemek yapıp onu evinizde ağırlamayı tercih ettiniz. Peki hangi yemeği yapacağınıza karar verdiniz mi? İşte Sevgililer Günü yemek tarifleri;

Domates çorbası:
Malzemeler
10 domates, 1 tatlı kaşığı salça, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1,5 litre su, tuz ve karabiber.

Hazırlanışı
Domatesleri fırında 15 dakika kadar pişirin ve ardından kabuklarını soyun. Zeytinyağını bir tencereye dökün ve üzerine domatesleri ekleyin. Blender yardımıyla domatesleri ezip salça ekleyin ve kaynatın. Kaynayan çorba içerisine tuz ve karabiber ekleyin. Dilerseniz kaşar ilave edip tüketebilirsiniz.

Kremalı mantar soslu makarna:
Malzemeler
1 paket penne makarna, 1,5 litre su, tuz
Sosu için; 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 300 gram mantar, 2 paket krema, fesleğen, tuz

Hazırlanışı
Bir tava içerisine zeytinyağı ve mantarları alıp soteleyin. Bir diğer tencerede suyu kaynatıp üzerine tuz ve makarnayı ekleyin pişirin. Mantarların üzerine krema ve karabiber ve fesleğen ekleyip pişirin. Makarnaları sosla karıştırın. Servis yaparken dilerseniz parmesan peyniri ekleyebilirsiniz.

20-02/12/pasta.jpg

SEVGİLİLER GÜNÜ PASTASI

Malaga Pasta:
Malzemeler
Çikolata sosu için; 250 gram bitter çikolata, 250 gram sütlü çikolata, fındık
Keki için; 60 gram bitter çikolata, 100 gram şeker, 100 gram tereyağı, 2 yumurta, vanilin, 30 gram un,
Kreması için; Yarın kilo süt, 5 yumurtanın sarısı, 75 gram şeker, 50 gram nişasta, 25 gram tereyağı, vanilya, 50 gram beyaz çikolata, 6 tane muz.

Hazırlanışı
Yağladığınız kalıbın içerisine pişirme kağıdı serin. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip ılımasını bekleyin. Ardından şekeri ekleyin ve karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyerek karıştırın. Vanilya ve unu ekleyip spatula ile karıştırın. Karışımı kalıba döküp 165 derece fırında 40 dakika pişirin. Kek soğuduktan sonra yarım muz sığacak şekilde dilimleyin.
Kreması için; Süt ve şekerin yarısını bir tencereye alıp şeker eriyene kadar ısıtın. Bir başka kapta yumurta sarılarını şeker ile karıştırın. Üzerine nişasta ekleyin. Daha sonra iki karışımı birbirine ekleyip pişirin. Üzerine vanilya ve beyaz çikolatayı ekleyin. Dilimlenen keklerin üzerine kremadan sıkın ve muzu yerleştirin. Benmari usulü erittiğiniz çikolata sosundan kekin üzerine dökerek servis yapın.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN