Aziz Valentine kimdir? Sevgililer günü neden kutlanıyor? İlk Sevgililer Günü ne zaman kutlandı?

Aziz Valentine kimdir? Sevgililer günü neden kutlanıyor? İlk Sevgililer Günü ne zaman kutlandı?

Sevgililer Günü yıllardır 14 Şubat’ta çiftler tarafından kutlanır. Sevgililer Gününün tarihçesi Aziz Valentine kadar dayanır. Peki Sevgililer Günü neden kutlanıyor? Aziz Valentine kimdir? İşte detaylar…

Her yıl dünyada çiftler tarafından kutlanan Sevgililer Günü’nün önemi, neden kutlandığı ve Aziz Valentine’nin kim olduğu merak konusu oluyor. Aziz Valentine’nin kıydığı gizli nikâhlar sonrası kutlanan Sevgililer Günü ilgili tüm detaylar karar.com’da…

AZİZ VALENTİNE KİMDİR?

Sevgililer Gününün kökeni Roma’ya kadar dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklar. Çünkü evli erkeklerin yeteri kadar iyi asker olamayacağına inanır. Aziz Valentine ise bu yasağa karşı gelerek gizli nikahlar kıyar ve gençleri evlendirir.

Aziz Valentine evliliğin insanlık için en güzel hediyelerden biri olduğuna inanır. Bunu duyan imparator ise Aziz Valentine’i M.S.270 yılında 14 Şubat’ta idam ederek öldürmüştür. İdam günü Aziz Valentine, idama giderken hapishane gardiyanının kızına bir kart gönderir. Sevgililer Gününde çiftlerin birbirine kart göndermesi geleneği de o zaman başlar. Aziz Valentine’nin ölümünün ardından her yıl 14 Şubat Sevgililer Günü olarak kutlanır.

20-02/13/aziz-valentinejpgg.jpg

SEVGİLİLER GÜNÜ NEDEN KUTLANIYOR?

14 Şubat, Aziz Valentine’nin ölümünün dışında başka nedenlerle de kutlanıyor. 14. yüzyılda yaşayan İngiliz şair Chaucer, 14 Şubat’ta kuşların eşlerini seçtikleri gerekçesiyle Sevgililer Gününün kutlandığını belirtmiştir. 18. yüzyılda ise İngiliz geleneklerinde düzenlenen festivallerde baharın gelişi ve doğurganlığının simgesi olarak 14 Şubat kutlanıyordu.

İLK SEVGİLİLER GÜNÜ

Sevgililer Günü ilk kez 19. yüzyılda İngiltere’de ticari bir kimliğe bürünerek kutlanmaya başlandı. O günden sonra Sevgililer Günü, iletişim araçlarının gelişmesiyle hızla yayıldı ve global kültürdeki yerini alarak bugünlere gelmiş oldu. Yapılan araştırmaya göre Amerika’da Sevgililer Gününde yemek ve hediyelere kişi başı 147 dolar ödeniyor.

Ekonomik büyüklüğü çok fazla olan 14 Şubat Sevgililer Günü ihtiyaç dışı tüketimi teşvik ediyor. Yine yapılan araştırmalar Amerika’da 2018 yılında Sevgililer Günü için 20 milyar dolarlık harcama yapıldığını gözler önüne seriyor. Artık günümüzde Sevgililer Günü, dünyanın birçok ülkesinde ekonomiyi canlandıran faktörlerden biri olarak görülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN