Şevval Sam'dan 'İstanbul Sözleşmesi' tepkisi

Şevval Sam'dan 'İstanbul Sözleşmesi' tepkisi

Oyuncu Şevval Sam, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Sam paylaşımında "Haydi herkes dövüş sporlarına yazılsın! Ortaçağ'a dönüyoruz!" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle İstanbul Sözleşmesi feshedildi ve alınan bu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Ünlü oyuncu Şevval Sam İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi kararına tepkisini sosyal medya hesabından paylaştı.

Sam, Twitter'dan yaptığı paylaşımda tepkisini şu sözlerle dile getirdi: 

"Haydi herkes dövüş sporlarına yazılsın! Ortaçağ'a dönüyoruz! Orman kanunları geçerli artık!"

 

 

NE OLMUŞTU? 

Bir süredir gündemde olan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle feshedildi.

Resmi Gazete'de yer alan feshedilme kararında şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3'üncü maddesi gereğince karar verilmiştir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN