Sıpaya işkencenin bedeli 947 lira!

Kars'ın Digor ilçesinde, boynuna ip bağladıkları sıpaya göle atarak eziyet eden iki kişi yakalandı. Sıpa kurtarılırken, iki kişiye 947'şer lira para cezası uygulandı.

Türkiye'de hayvanlara yönelik şiddet ve işkence haberleri son dönemde büyük bir artış gösterirken kamuoyunda da infiale neden oluyor. Hayvana eziyetin son adresi ise Kars oldu.

İP BAĞLAYIP GÖLE ATTILAR

Digor ilçesine bağlı Alem köyünde iki kişi, boynuna ip bağladıkları sıpayı göle attı. Yavru eşeğe eziyet ederek eğlenen iki kişi, cep telefonuyla çektikleri görüntüleri de sosyal medya hesaplarından paylaştı.

sipaya-eziyet-eden-2-kisiye-947ser-lira-ceza-6270-dhaphoto1-1.jpg

YAKALANDILAR

Tepki çeken görüntüler üzerine harekete geçen ekipler, iki kişinin yakalanması için çalışma başlattı. İlçe Jandarma Komutanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parkla Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada, sıpaya eziyet edenlerin H.Y. ve S.Y. olduğu tespit edildi.

sipaya-eziyet-eden-2-kisiye-947ser-lira-ceza-6270-dhaphoto2.jpg

947 LİRA PARA CEZASI!

Alem köyüne giden ekipler, H.Y. ve S.Y.'ye Hayvan Haklarını Koruma Kanunu gereğince 947'şer lira idari para cezası uyguladı. Kurtarılan yavru eşek ise köy muhtarına teslim edildi.

sipaya-eziyet-eden-2-kisiye-947ser-lira-ceza-6270-dhaphoto8.jpg

TÜRKİYE'DE MEVCUT DURUM NE DİYOR?

2004 yılında kabul edilen ve halen yürürlükte olan ancak yetersiz bulunan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvanlara karşı suç işleyenlere düşük idari para cezaları uygulanıyor. Çünkü hayvanlar "can" olarak değil "mal" olarak değerlendiriliyor. Türkiye'de her gün yeni bir hayvana yönelik şiddet suçu işlenirken, son birkaç yıldır çeşitli şekillerde gündeme gelen ancak ne zaman parlamentoya getirilip yasalaşacağı belli olmayan hayvan hakları yasasının akıbeti ise merak ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN