Son dakika! Adalet Bakanı Gül'den çok sert Yunanistan açıklaması

Son dakika! Adalet Bakanı Gül'den çok sert Yunanistan açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Evrensel hukuka ve demokratik değerlere inanan hiçbir kişi veya yönetimin, Yunanistan yargısının teröristleri bağrına basan kararlarını kabul etmesi mümkün değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Gül, Yunanistan'ın FETÖ'cülere iltica hakkı tanınmasına yönelik  kararına Twitter üzerinden tepki gösterdi.

Bakan Gül, açıklamasında, "Evrensel hukuka ve demokratik değerlere  inanan hiçbir kişi veya yönetimin, Yunanistan yargısının teröristleri bağrına  basan kararlarını kabul etmesi mümkün değildir. Bu hukuk katliamının sorumlusu;  uluslararası anlaşmaları reddederek, ülkelerini teröristlere güvenli liman haline  getiren Yunanistan yargısı ve örgüt üyelerine kapılarını açarak Avrupa'nın orta  yerinde bir terör sığınağı kuran Yunanistan siyasetidir." ifadelerini kullandı.

Kimin ne karar aldığına bakmaksızın FETÖ mücadelesinin sonuna kadar  sürdürüleceğine işaret eden Gül, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin mevcudiyetine kasteden teröristleri besleyen kim olursa  bunu kati surette bilmeli ve tercihlerini bu yönde yapmalıdır. Bu onurlu ve  kararlı mücadelenin sonunda; böylesi hukuk cinayetlerini taammüden ve organize  bir biçimde işleyen birlikleri, ülkeleri, yöneticileri, yargı insanlarını tarih  mahkum edecektir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN