Son dakika! Ankara Garı katliamı anmasına polis müdahalesi... Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Son dakika! Ankara Garı katliamı anmasına polis müdahalesi... Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Son dakika haberi... Ankara Garı katliamında yaşamını yitirenleri anmak için Ulus Metro İstasyonu'ndan kanlı saldırının gerçekleştiği noktaya yürümek isteyenlere polis müdahale etti. Polisin sert müdahalesi dikkat çekerken 11 kişi de gözaltına alındı.

Son dakika haberi... 5 yıl önce IŞİD tarafından gerçekleşen ve Türkiye tarihine en çok kişinin öldüğü saldırı olarak geçen Ankara Garı katliamında yaşamını yitirenleri anmak için Ulus Metro İstasyonu'ndan kanlı saldırının gerçekleştiği noktaya yürümek isteyenlere polis müdahale etti. 

 

POLİS PANDEMİYİ GEREKÇE GÖSTERDİ

Ankara'da 10 Ekim 2015’te düzenlenen bombalı saldırıda  hayatını kaybeden 101 kişi için düzenlenmek istenen anma törenine polis izin vermedi.

Ulus Metro İstasyonu'na giden ve aralarında hayatını kaybedenlerin ailelerinin de olduğu gruba, polis "Pandemi kuralları gereği burada eylem yapmanıza müsaade edilmeyecektir" anonsu yaptı. 

Metro çıkışında toplanan onlarca kişi polis müdahalesiyle karşılaştı.

10.jpg

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ANKA'nın haberine göre, çıkan arbede sırasında polis memurlarından birisi, bir gence kafa attı. Sert müdahale dikkat çekerken, 11 kişi gözaltına alındı.

11.jpg

MÜDAHALE SONRASI ANMA İZNİ ÇIKTI

İlerleyen dakikalarda katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri, metro çıkışında kol kola girerek zincir oluşturdu. '10 Ekim’i unutma, unutturma' sloganı atıldı. Polis ailelere 'Dağılın' anonsu yaptı, ancak polis ile yapılan görüşmeler sonucu ailelerin burada anma yapmasına izin verildi.

12.jpg

CHP VE HDP'DEN AİLELERE DESTEK

Pankart açan aileler, 1 dakikalık saygı duruşunun ardından ölenlerin isimlerini tek tek okudu. Daha sonra pankartın üzerine karanfiller atıldı.

01-009.jpg

Bazı CHP ve HDP milletvekilleri de ailelere destek olmak için anmaya katıldı.

02-005.jpg03-003.jpg

KILIÇDAROĞLU ANKARA GARI'NA KARANFİL BIRAKTI

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Garı önünde 2015'te meydana gelen patlamada hayatını kaybedenleri andı.

Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve Ankara milletvekilleriyle patlamanın olduğu alana gitti. 

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP heyeti, patlamanın yaşandığı yere karanfil bırakıp, saygı duruşunda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN