Son dakika! Ankara'da gazilere saldıranlar 301'den yargılanacak

Son dakika! Ankara'da gazilere saldıranlar 301'den yargılanacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara'da gazilere saldıran 3 şüpheli için TCK 301'e 4 kapsamında, "Türk milletini, devletin askerini ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçundan soruşturma açılmasına izin verdi. Savcılık, mevcut soruşturmaya ilaveten TCK 301/4'ten de soruşturma yürütecek.

TCK’nın “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” başlıklı 301. maddesi, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, birinci fıkra hükmüne göre cezalandırılır. Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz. Bu suçtan dolayı soruşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır” hükmünü içeriyor.

17-11/11/gaa-1510415517.jpg

GAZİLERE SALDIRI

Ankara'da gazi Jandarma Astsubay Çavuş Muzaffer Oktay ve gazi Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kızılkaş, trafikte çıkan ’yol verme’ tartışmasında diğer araçtaki 4 kişinin saldırısına uğramış, 2 gazi ve otomobilde bulunan yakınları, kendilerini takip eden 4 saldırgan tarafından dövülmüştü. 1’i çocuk, 6 kişi hastanede tedaviye alınmış, olay anı da güvenlik kameralarına yansımıştı. Olay sonrası harekete geçen emniyet benzin istasyonunda gazilere saldıran 6 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Tamer Görkem ve Doğan Çiçek tutuklandı, B.Y., O.S., E.K. ve B.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

17-11/11/turkiye_ayaga_kalkti_koltuk_degnekli_gazilere_korkunc_saldiri_h126558_e7b1b.jpg

'GAZİ OLDUĞUMUZU ÖĞRENİNCE DAHA ÇOK VURDULAR'

Saldırıda dövülen gazi İbrahim Kızılkaş'ın eşi Seda Kızılkaş, saldırganların 2 yaşındaki çocuğunu da dövdüğünü belirterek, "Olay sırasında ’Bunlar sizin gaziniz, yapmayın’ dedik. Onlar ise küfür etmeye devam ederek, Nefret ediyoruz gazilerden diyerek, vurmaya devam ettiler. Yani gazi olduğumuzu öğrendikten sonra daha çok vurdular. Benim eşim, terörle mücadele verirken yaralandı. Biz bunları hak etmiyoruz" dedi.

17-11/11/gazilere-saldiri-ani-kamerada-iki-kisi-tutukl-10211576_o.jpg

Gazi Muzaffer Oktay'ın kız kardeşi Gamze Oktay, ağabeyinin ve Kızılkaş'ın terörle mücadele ederken, gazi olduğunu hatırlatarak, olay anını şöyle anlattı:

Biz, Gölbaşı tarafından gelirken, içerisinde 4 gencin bulunduğu bir araç, bizim arabamızı önce sıkıştırdı. Ağabeyim ve İbrahim ağabey, engelli olduğu için aşağı inmemek için bunlardan kaçtık. En son ana yolun ortasında arabamızı durdurdular. Aracımızı tekmelediler. Daha sonra tekrar onlardan kaçarak, kendimizi bir benzin istasyonuna attık. İstasyona girer girmez arkamızdan geldiler ve kapılarımızı açarak, önce İbrahim ağabeye sonra Muzaffer ağabeyime saldırdılar. İbrahim ağabeyi aşağı indirerek, ağabeyimi ise arabada darp ettiler."

Olayı engellemeye çalışırken, kendi de darbe alan akaryakıt istasyonu çalışanlarından Muslu Arslan ise şunları söyledi:

"Bunun gazilere yapılmaması gerekiyor. Onlar, bizim için vatanı bekliyor. Neden yaptılar, bilmiyorum. Bu durumu görünce, dayanamadım sonra ben de saldırdım. Bir şey diyemiyorum, konuşacak bir şey bulamıyorum. Bunları yapmasınlar. Özellikle alkol alarak, eşiyle çocuklarıyla gezen insanlara zarar vermesinler."

ÇATIŞMADA GAZİ OLMUŞLAR

Belden aşağısı felç olan Jandarma Astsubay Çavuş 23 yaşındaki Muzaffer Oktay’ın 2015 yılında, Mardin’in Artuklu ilçesinde girdiği çatışmada, sol bacağını kullanamayan Jandarma Uzman Çavuş 27 yaşındaki İbrahim Kızılkaş’ın ise 2016 yılında Kars’ın Sarıkamış ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada gazi olduğu belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN