Bahçeli'den 128 milyar dolar tepkisi: Aradığınız para devletin kasasında

Bahçeli'den 128 milyar dolar tepkisi: Aradığınız para devletin kasasında

Kayıp 128 milyar dolar rezervle ilgili kafa karıştıran açıklamalar gelmeye devam ediyor. AK Partili Canikli, paranın vatandaşın yastık altında olduğunu söylerken, TCMB Başkanı Kavcıoğlu ise Hazine ile imzalanan protokol karşılığında; satıldığını söyledi. Dün Bakan Elvan ise selefi Albayrak'ın talimatıyla satıldığını ima etti. İktidar ortağı MHP lideri Bahçeli bugünkü konuşmasında, paranın devletin kasasında olduğunu söyleyerek kafaları karıştırdı.

Milliyetçi Hareket partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Meclis'te, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, buradaki konuşmasında gündemdeki yerini koruyan Merkez Bankası rezervlerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

'128 milyar dolar' konusunda muhalefete sert tepki gösteren Bahçeli, "Hazine ve Maliye Bakanı kaybolan para yok diyor, Merkez Bankası Başkanı aynı şeyi söylüyor. Ne var ki CHP, İP, HDP ağzı birliği etmişçesine 128 milyar doların akıbetini soruyor" dedi.

Sözlerine, "Bre utanmazlar! 128 milyar doları bırakın da, 104 emekli amiralin 4 Nisan bildirisinin hesabını verin" diyerek devam eden Bahçeli, "Çünkü alayınız işin içindesiniz. Aradığınız para devletin kasasında peki siz neredesiniz?" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bu toprakları vatan yapan ecdadımızdan devraldığımız emanetin omuzlarımıza yüklediği görev elbette ağırdır. 

23 Nisan 1920'nin aziz hatıralarını aramak ve anlamak için çok uzaklara gitmeye gerek yoktur. Heyecanla buluşulan kongre salonlarında, mermi taşıyan kağnıların gıcırdayan teknelerinde ve nihayet şehadetle dolu vatan topraklarında anlamak isteyenler için sıcaklığını muhafaza etmektedir.

TBMM'de biriken fezlekelerin bir an önce görüşülerek karara bağlanması terörle mücadeleyi teşvik edici ve kamçılayacak işlev görecektir.

TBMM Türk Milleti'nin iradesinin ve egemenliğinin temsil kuruludur. Milli birlik ve kardeşliğin ana karargahı burasıdır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Hiçbir bölücü odağın Mehmetlerimize kasteden, vatan evlatlarına kurşun sıkan hiçbir örgüt uzantısının gazi Meclis'te yeri olamaz. TBMM'de eşkıyanın hükmü değil milletin hükmü geçerlidir. 

Türkiye'mizin yepyeni sivil nitelikle, geniş katılımlı, tüm düşünce ve eğilimleri kapsayacak bir anayasaya ihtiyaç olduğunu görmek lazımdı. Teferruattan arındırılmış hükümler arasındaki çelişkilerden arındırılmış kısa ve net, bize özgü bir anayasayla cumhuriyetimizin 100. yılını kucaklamak tarihi bir görevdir.

Yeni anayasa hedefi Türk Milleti'nin hedefidir. Bu milli görevden kaçanları tarih affetmeyecek.

Anayasa meselesini güçlendirilmiş parlamenter sistem talep ve teklifiyle işi baştan baltalama çabası

Parlamenter sistem denenmiş ve dibi boylamıştır.

Türk tipi başkanlık sistemine karşı çıkmak eğer cehalet değilse işbirlikçilik ve ilkesizliktir.

Yunanistan'ın maşalık ve korsanlığa soyunması bu ülkenin dışişleri bakanının olay çıakrmak üzere Türkiye'ye gelmesi oyundur. 

Akdeniz'in güvenliğini tehdit eden yegane ülke Yunanistan'dır.

Deve nasıl boynuzu ararken kulağından olmuştur Yunanistan da aklını başını almazsa değil kulağından bu gidişle boynundan da mahrum kalacaktır.

Hani Avrupa değerleri? Hani insan hakları? ABD ve AB'nin arkasına gizlenerek terör estiren Yunanistan, unutmasın ki mazlumların ahı kimsenin yanına kalmayacaktır.

Türk Milleti oyunları bozmaya muktedirdir.

104 emekli amiralin bildirisi bize göre karanlık planın ilk halkasıdır. 

Hazine ve Maliye bakanı kaybolan para yok diyor Merkez Bankası Başkanı aynı şeyi söylüyor. Üstelik somut ve rasyonel veriler de bu ifadeleri doğruluyor. Ne var ki CHP İP HDP ağzı birliği etmişçesine 128 milyar doların akıbetini sorguluyor.

Bre utanmazlar! 128 milyar doları bırakın da, 104 emekli amiralin 4 Nisan bildirisinin hesabını verin. 

Çünkü alayınız işin içindesiniz. 

Aradığınız para devletin kasasında peki siz neredesiniz?

İşi gücü bırakıp gece yarısı bildiri yayımlamak sonra da 'metin değiştirilmiş, haberim yoktu, nasıl olduğunu bilmiyorum' diyerek kıvırmak mertlik değildir. 

Mertlik demokrasiye sahip çıkmaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (33)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
33 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN