Son dakika! Bir kripto para platformu daha kapandı

Son dakika! Bir kripto para platformu daha kapandı

Son dakika haberi... Bir kripto para platformu Vebitcoin, finansal olarak zor durumda olduğunu duyurdu. Açıklamanın ardından MASAK, Vebitcoin hakkında inceleme başlatırken, banka hesaplarına bloke koydu.

Türkiye tarihinin en büyük vurgunları arasına giren Thodex vakasında, şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer, yaklaşık 2 milyar dolarlık kripto para ile 20 Nisan'da yurt dışına giderek bir daha ülkeye dönmedi. 

Özer, geride binlerce mağdur bırakırken bir kötü haber de Vebitcoin'den geldi.

Şirket internet sitesinden yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: 

Son dönemde kripto para sektöründe yaşanan gelişmelerden dolayı işlemlerimizde beklenenden çok daha fazla bir yoğunluk meydana geldi.

Bu durumun finansal alanda şirket olarak bizi çok zorlu bir sürece sürüklediğini üzülerek belirtmek isteriz. 

Tüm düzenlemeleri ve hak taleplerinizi gerçekleştirebilmek adına faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık. Size en yakın sürede bilgilendirme sağlayacağız. 

MASAK HAREKETE GEÇTİ

MASAK, işlemlerini durdurduğunu açıklayan kripto para platform hakkında inceleme başlatırken, banka hesaplarına bloke koydu 

50 BİN LİRA SERMAYE İLE KURULDU 

Muğla merkezli kripto para borsası Vebitcoin'in kurucusunun İlker Baş olduğu öğrenildi. 

Ticaret sicil kayıtlarına göre Vebitcoin Teknoloji A.Ş., 50 bin lira sermaye ile kuruldu. 2020 yılında sermaye artırımına gidildi ve 1 milyon liraya yükseltildi. 

Son günlerde birçok yatırımcı sosyal medya platformlarında Vebitcoin borsasından para çekme işlemlerinde problem yaşadıklarını paylaşıyordu. 

Yatırımcıların bu bildirimlerinin ardından şirket dün yaptığı açıklamada “Yakın zamanda kripto para sektöründe yaşanan gelişmelerden dolayı işlemlerimizde yoğunluk mevcuttur. Bu durum çekim taleplerinize ve destek maillerinize dönüşlerde gecikmelere sebep olmakta, işlemleriniz beklenenden daha uzun sürede gerçekleşebilmektedir. Bilginize sunarız” demişti. 

THODEX OLAYINDA NE YAŞANDI? 

Kripto para borsası olan Thodex’te işlemlerin durdurulması ve savcılığın başlattığı soruşturmanın ardından şirket ülke gündemine oturdu.

2 milyar dolar değerinde kripto parayla yurt dışına kaçtığı iddia edilen Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, geride binlerce mağdur bıraktı.
 
Thodex olayıyla ilgili başlatılan soruşturmada 78 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarılmıştı.. Ayrıca, Thodex kurucusu Özer için kırmızı bülten çıkarılmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye’deki bankalarda bulunan 31 milyon lirasına el konulduğunu açıklamıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN