Son dakika! Thodex soruşturması büyüyor, Faruk Fatih Özer'in ağabeyi de gözaltında

Son dakika! Thodex soruşturması büyüyor, Faruk Fatih Özer'in ağabeyi de gözaltında

Son dakika haberi... Thodex soruşturması büyüyor, gözaltına alınanların sayısı 68'e yükseldi. Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer için de yakalama kararı çıkartıldı.

Kripto para borsası Thodex soruşturması ile ilgili yeni gelişme yaşandı. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, şirketle irtibatları olduğu tespit edilen 78 şüphelinin ardından 2 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldı.

8 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 8 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda 68 şüpheliyi yakaladı.

Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer de Pendik'te saklandığı evde gözaltına alındı.

12 FİRARİ ŞÜPHELİ ARANIYOR

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve doküman ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, Faruk Fatih Özer in de arasında bulunduğu firari 12 şüphelinin yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Thodex'in internet sitesine erişilemediği gerekçesiyle çok sayıda kişinin mağdur edildiği iddiası gündeme gelmiş, 22 Nisan'da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı borsa hakkında resen soruşturma başlatmıştı.

Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan suç duyurusunda da bulunulmuştu.

Özer, hakkındaki iddialara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada "Şirket kayıtlarının MASAK, SPK ve Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi kurumların bilgisine sunulduğu ve herhangi bir usulsüzlük olmadığının ilgili kurumların kayıtları ile sabit olduğu" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN