Thodex soruşturmasında yeni gelişme... 62 şüpheli adliyeye sevk edildi

Thodex soruşturmasında yeni gelişme... 62 şüpheli adliyeye sevk edildi

Thodex soruşturmasında gözaltına alınan 62 şüpheli adliyeye sevk edildi. Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in de arasında bulunduğu firari 10 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların da devam ettiği bildirildi.

Kripto para borsası Thodex ile ilgili başlatılan soruşturmada yeni gelişme yaşandı. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kişilerin Thodex adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbar üzerine başlatılan soruşturma genişletildi. 

İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 70 şüpheliden 62'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

Diğer 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

NE OLMUŞTU?

Thodex'in internet sitesine erişilemediği gerekçesiyle çok sayıda kişinin mağdur edildiği iddiası gündeme gelmiş, 22 Nisan'da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı borsa hakkında resen soruşturma başlatmıştı.

Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan suç duyurusunda da bulunulmuştu.

Özer, hakkındaki iddialar ile ilgili yazılı açıklama yapmış, "Sayın kullanıcılardan önemle rica ettiğim husus, şirketimiz tarafından yapılmayan açıklamalara itibar edilmemesidir.

Şahsım da birkaç gün içerisinde Türkiye'ye dönüş yaparak adli makamlar ile işbirliği içerisinde gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacağımı ve kullanıcıların mağduriyetinin önlenmesi için elimden gelen gayreti göstereceğimi beyan ederim" ifadelerini kullanmıştı. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN