'Şeytana külahını ters giydirirler' diyerek uyardı... 'Soğuk cüzdan' için hayati tavsiyeler

'Şeytana külahını ters giydirirler' diyerek uyardı... 'Soğuk cüzdan' için hayati tavsiyeler

Kripto para borsalar Thodex ve Vebitcoin'in 'kepenk indirmesi'nin ardından, kullanıcıların güvenlik endişeleri arttı. İş Yatırım ekonomisti Şant Manukyan ise 'soğuk cüzdan' için kritik tavsiyeler vererek, 'Şeytana külahını ters giydirirler' sözleriyle uyardı.

Bazı yatırımcılar, kripto varlıklarını internete bağlı kripto para cüzdanlarında (sıcak cüzdan) saklıyor. Ancak bu güvenlik açığı yaratabiliyor. Thodex ve Vebitcoin borsalarının kapanması bunun en büyük örneği oldu.

‘Soğuk cüzdan’ ise alt yapısı kripto para saklamaya uygun, internete bağlı olmayan cüzdanlar anlamına geliyor. Bu tip cüzdanlar, telefona ya da bilgisayara bağlanabilen, fiziksel cihazları ifade ediyor.

'DOĞRU APP'İ İNDİRDİĞİNİZE EMİN OLUN'

Diken'de yer alan habere göre; Dijital paralarla ilgili uzmanlığıyla da bilinen İş Yatırım ekonomisti Şant Manukyan, soğuk cüzdan talep eden yatırımcıların, doğrudan üreticiden alması gerektiğini söyledi ve uyardı:

“Pin kodu veya seed (kelime dizisi) ile birlikte hazır gelen cüzdan hikayelerine şahit oldum.”

 

 

Görüşlerini Twitter’da paylaşan Manukyan, bu cüzdanların zaman zaman güncellenmesi gerektiğini ifade etti. Apple Store’daki sahte bir app üzerinden dolandırılan ABD’li bir yatırımcının tüm birikimini kaybettiğini belirten ekonomist, “Doğru yerden güncellediğinize, doğru app’i indirdiğinize emin olun” dedi.

'ŞEYTANA KÜLAHINI TERS GİYDİRİRLER'

Bir dönem kağıt cüzdanların popülerleştiğini, yatırımcıların böylece tamamen sistem dışına çıktığını düşündüğünü hatırlatan Manukyan, “Printerların hafızasından o private keyleri aldıkları anlaşıldı” dedi. “Burada şeytana külahını ters giydirirler” diye uyardı.

screenshot-1.jpg
Şant Manukyan

Bu tür güvenlik endişeleriyle uğraşıp strese girmek istemeyenlerin ise kripto paralarla ilgili hazırlanmış yatırım fonlarını beklemesini tavsiye eden Manukyan şöyle devam etti:

“Değil BTC hiç bir şey uykunuzu kaçırmaya değmez, bu konu zor anlaşılıyorsa gelin ETF çıkmasını bekleyin (beklemenize gerek yok aslında Kanada çıkarttı bile) paşa paşa hisse şeklinde alın. Takası, sorumlusu, regülatörü , denetçisi, saklaması her şey bildiğiniz yollarla olacak.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN