Thodex mağduru 2019'da uyarmış: Çiftlik Bank gibi olacak

Thodex mağduru 2019'da uyarmış: Çiftlik Bank gibi olacak

Faruk Fatih Özer'in kurucusu olduğu Thodex'in mağdurlarından B.B.'nin Thodex hakkında 2019'da suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Mağdur, suç duyurusunda "Çiftlik Bank gibi bir durumun yaşanması olasıdır" ifadesini kullandı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılığı olarak tanımlanan ve kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı Thodex hakkında 2019 yılında suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı.

"ÇİFTLİK BANK GİBİ OLACAK"

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinde, "Thodex'in ilk kurbanı, B.B. adlı vatandaştı. B.B., o tarihte adı Koinex olan bu borsaya 29 Haziran 2019'da değeri 30 bin TL olan 1.6 milyon adet Dogecoin yatırdı. Bir gün sonra hesabı boşaltıldı. B.B., 9 Temmuz 2019'da Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nda suç duyurusunda bulundu. Bugünleri işaret ederek, şunları yazdı: 'Çiftlik Bank gibi bir durumun yaşanması olasıdır. Böyle bir skandalın ve mağduriyetlerin yaşanmaması için yurtdışına çıkış yasağı konmasını arz ederim.' Tabii ki, konmadı! Fakat B.B. de yılmadı. Koinex'in Thodex adını almasından sonra bir dilekçe daha verdi. İş yeri adresinin ve telefon numarasının aynı olduğuna dikkat çekti. Yine işlem yapılmadı! O gün Kripto Tosuncuk'un ifadesi alınsaydı, dolandırıcılığa devam edemeyeceklerdi. Yurtdışına çıkış yasağı konsaydı, elini kolunu sallayarak kaçamayacaktı" ifadesini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

21 Nisan'da internet sistemlerini kapatan kripto para borsası Thodex'te yatırımcıların hesaplarına erişim kesilmişti. Kurucusu Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 2 milyar dolarla İstanbul Havalimanı'ndan yurtdışına çıkış yaptığı iddia edilmişti. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Faruk Fatih Özer hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlatmıştı.

İddiaların ardından Thodex'in resmi Twitter hesabından açıklama yapan kurucu Faruk Fatih Özer, "yurtdışına kaçtı" iddialarının asılsız olduğunu öne sürmüştü.

Özer'in 2 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü düzenlediği operasyonlarda şimdiye kadar 65 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Anadolu başsavcılığı, yurt dışına giden Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında ‘kırmızı bülten’ çıkarılması için harekete geçti. Savcılık, Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarına ‘kırmızı bülten’ yayımlanması ve Arnavutluk’ta geçici olarak tutuklanmasına yönelik talep evrakı iletmişti. Adalet Bakanlığı da Özer’in kırmızı bültenle aranması ve Arnavutluk’tan iadesi için işlem başlattığını duyurmuştu.

Şirketin kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'ta olduğu tespit edilmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in yakalanması için önceki dün (22 Nisan 2021) Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci ile telefon konuşması yaptığını duyurmuştu.

Emniyet'ten yapılan açıklamada, “Arnavutluk’a kaçan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 22.04.2021 tarihi akşam saatlerinde Genel Müdürlüğümüze kırmızı bülten talebinin iletilmesi üzerine Interpol nezdinde işlemler derhal başlatılmış ve 23.04.2021 tarihi saat 10.00 itibariyle kırmızı bülten çıkarılmıştır" denilmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN