SON DAKİKA! Darbe soruşturmasında 39 askere tahliye kararı

SON DAKİKA! Darbe soruşturmasında 39 askere tahliye kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında son dakika haberi geldi. Aralarında bir asteğmen, astsubay ve çavuşların da bulunduğu 7 asker başsavcılığın talebi doğrultusunda tahliye edildi. Akşam saatlerinde de 32 kursiyer jandarma teğmen serbest bırakıldı.

ÖZEL HABER / HİLAL ÖZTÜRK / İSTANBUL

FETÖ'nün 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından örgüt ile mücadelede 'mağduriyet' tartışmaları sürerken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada tahliye kararı çıktı. Soruşturmanın başladığı ilk günlerde "Ergenekon, balyoz gibi olmayacak" mesajı veren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi sırasında tutuklanan 7 askerle ilgili mahkemeden tahliye talep etti. Mahkeme de dün başçavuş, astsubay ve asteğmen rütbelerindeki 7 asker için tahliye kararı verdi. 

Adli kontrol şartıyla tahliye edilen askerler tutuksuz yargılanacak.

32 ASKER DAHA SERBEST

Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından tutuklanan 32 kursiyer jandarma teğmen, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu, darbe girişimine yönelik Jandarma Genel Komutanlığınca gönderilen idari tahkikat dosyası, görüntü ve olaya ilişkin ifadelerin değerlendirilmesinin ardından, 32 kursiyer jandarma teğmenin, adli kontrol şartıyla tahliyelerini talep etti.

Talebi inceleyen sulh ceza hakimlikleri, tutukluların, sabit ikamet sahibi olması, soruşturmanın geldiği aşama ve mevcut durumlar itibarıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Başsavcılık darbe girişiminin ardından cuntanın kandırarak sokağa çıkardığı askeri öğrencileri tahliye etmişti. 

Tahliye edilen ilk 7 asker şöyle:

16-09/09/bd14507c-8e3d-4334-b550-6ad56e2e45dc-1473446731

16-09/09/e4ec17ff-bbe8-48ec-b989-36abef42c701

16-09/09/16fd400f-25f9-4f9a-a371-fde30b03a9d7-1473446713

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN