Babacan: Meclis'i iktidarın uzantısı olmaktan çıkarmalıyız

1. TBMM ziyareti sonrası basın açıklaması yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, "Meclisimizi iktidar partisinin uzantısı olmaktan çıkarmalıyız. TBMM milletin evidir, milletin kalbidir" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1. TBMM ziyareti sonrası basın açıklaması yaptı.

"KEYFİLİĞE SON VERECEĞİZ"

Meclis'in onurunun kurtarılması gerektiğini bildiklerini belirten Babacan, "DEVA Partisi olarak işte bu yüzden yola çıktı. Hukukun üstünlüğüne dayanan bir Türkiye'yi inşaa etmeye çalışıyoruz. Bizler tek imzayla alınan keyfi kararlara ülkemizi karanlığa sürükleyen zihniyetten kurtulmanın çalışmasını yapıyoruz. Keyfiliğe son vereceğiz. Bakanlıklara daha çok yetki vereceğiz. Cumhurbaşkanlığı makamının da daha bağımsız olmasını sağlayacağız" dedi.

"CEPHELERİ TUTACAK OLAN KANUNDUR"

Yerelin sorunun yerelden daha iyi çözüleceğini ifade eden Babacan, "Bu bilinçle yerel yönetimleri güçlendireceğiz. Hukukun üstünlüğü sağlanmadan bir adım bile ileri gidemeyeceğimizi biliyoruz. Cepheleri tutacak olan kanundur, adalettir. Ülkemizi güçlendirecek olan en önemli kavram adalettir" diye konuştu.

"MECLİS'İ İKTİDARIN UZANTISI OLMAKTAN ÇIKARMALIYIZ"

Babacan, Meclis'in kurulmasının üzerinden geçen bir asrın ülkeyi daha ileriye taşımış olmadığını dile getirerek, "Biz soru soran bir Türkiye istiyoruz. Meclisimizi iktidar partisinin uzantısı olmaktan çıkarmalıyız. TBMM milletin evidir, milletin kalbidir. Meclis'in hükümet üzerindeki denetim yetkisi demokrasinin olmazsa olmazıdır" ifadelerini kullandı.

BABACAN ÇOCUKLARA SESLENDİ

Babacan son olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklara seslendi: "Çocuklarımıza diyorum ki korkmayın, ümidinizi asla kaybetmeyin. Bu ülke hepsini atlatır yeter ki bu ülke iyi yönetilsin. Türkiye her türlü zorluğu tarihi boyunca aşmıştır, bu zorluğu da aşacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN