Son dakika! Emrah Serbes'e 13 yıl 4 ay hapis

Son dakika! Emrah Serbes'e 13 yıl 4 ay hapis

İzmir'de aracıyla önündeki otomobile çarparak 3 kişinin ölümüne neden olan yazar Emrah Serbes 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanık Kenan Doğru'ya ise 1 yıl hapis cezası verildi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Serbes, müşteki Ahmet Mert Özçelik ve taraf avukatları katıldı.

Serbes'in son sözlerinde, "Mahkemenin prosedürlerini bilmediğim için özür dileyememiştim. Ahmet Mert Özçelik'ten özür diliyorum. Ahmet senden özür dilerim. Benim yüzümden bütün aileni kaybettin. Bu bir kazaydı. Bu kazayı düşünmediğim bir saniye bile olmadı. Çok üzgünüm. Çok pişmanım. Yol karanlıktı, öndeki aracı rampanın ardından gördüm. Alkollü değildim, kabul etmiyorum. Kaygan ve yağışlı olmasaydı bu kazayı yapmazdım. Herkesin başına gelebilir." ifadelerini kullandı.

TAHLİYESİ TALEP EDİLDİ

Duruşmada önceki beyanlarını tekrar eden Özçelik'in, Serbes'in bu sözleri sırasında başını iki yana salladığı görüldü.

Emrah Serbes'in avukatı Ayhan Baytekin de müvekkilinin teslim olduğuna dikkati çekerek, "Kaçma şüphesi yok. Kaza çevresel etkilerle meydana gelmiştir. Hükümle birlikte tahliyesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Diğer sanık Kenan Doğru'nun avukatı Murat Devrim Alparslan ise müvekkilinin taksirle adam öldürme suçunun faili olmadığını savunarak, arabayı onun kullanmadığını söyledi. Avukat Alparslan, müvekkilinin beraatini ya da asgari sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, kararını açıklamadan önce duruşmaya bir süre ara verdi.

13 YIL 4 AY HAPİS CEZASI

Heyet çıktıktan sonra Serbes'e son sözünün sorulması üzerine Serbes, "Çok üzgünüm. Ömür boyu bu olayın acısını yaşayacağım, takdir mahkemenindir." ifadelerini kullandı.

Daha sonra kararını açıklayan heyet, yazar Emrah Serbes'e "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 10 yıl hapis cezası verdi. Heyet daha sonra suçun "bilinçli taksir" olduğuna hükmederek cezayı 3'te 1 oranında arttırdı ve 13 yıl 4 aya çıkardı.

Mahkeme heyeti, Serbes'in ehliyetine de 2 yıl 6 ay el konulmasını kararlaştırdı.

KENAN DOĞRU'YA 1 YIL HAPİS

Tutuksuz sanık Kenan Doğru ise 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.  Müşteki Özçelik ise karardan sonra duruşma salonu önünde avukatlarına sarılarak gözyaşı döktü.

İZMİR/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN