SON DAKİKA Genelkurmay Başkanlığına vekeleten Orgeneral Ümit Dündar atandı - Darbe haberleri

SON DAKİKA Genelkurmay Başkanlığına vekeleten Orgeneral Ümit Dündar atandı - Darbe haberleri

Başbakanlık resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Genelkurmay Başkanlığına vekeleten 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar atandı. Dündar darbeye karşı olduğunu açıklayan ilk komutandı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar'ın durumuyla ilgili bilgilerin netleşip netleşmediğine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bilgim yok açıklaması" yapmıştı. Gelen son dakika haberleri arasında ise Akar'ın TSK'nın başında olduğu yönünde Başbakanlık'tan açıklamalar yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım resim Twitter hesabından yaptığı açıklamada Akar'ın yerine vekaleten Ümit Dündar'ın getirildğini duyurdu. 

Özel bir televizyon kanalında telefonla canlı yayına katılan Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, kalkışma hareketini yapanların küçük bir grup olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu TSK tarafından desteklenen bir hareket değildir. Bu olaylar meydana geldiği anda itibaren Sayın Valimizle bir araya gelip, İstanbul üzerine yoğunlaştık. Buradaki problemi çözmek için çalışıyoruz. 1. Ordu Komutanlığı içinde küçük bir grubu temsil ediyorlar. Endişe edecek bir durum yok, bunlara katılmayan ve şu anda emir komuta zinciri içinde olan diğer birliklerle birlikte gerekli tedbirleri alıyoruz."

ÜMİT DÜNDAR KİMDİR?

Ümit Dündar 2001 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile MSB İnşaat Emlak Daire Başkanlığı, MSB İnşaat Emlak ve NATO Enfrastrüktür Dairesi Başkanlığı ile 28'inci Barış Gücü Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu, 2005 yılında tümgeneralliğe terfi etti.

Tümgeneral rütbesi İle Genelkurmay İstihkâm Daire Başkanlığı ile İstihkâm Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevlerini yürüttü, 2009 yılında korgeneralliğe terfi etti.

Korgeneral rütbesi ile 5'inci Kolordu Komutanlığı ve MSB Müsteşarlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 30 Ağustos 2013 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi etmiş ve 3'üncü Ordu Komutanlığı görevine atandı.

ÜMİD DÜNDAR'LA İLGİLİ AYRINTILI BİLGİLERE AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN