Son dakika! Hastanelere girişte maske takma zorunluluğu getirildi

Son dakika! Hastanelere girişte maske takma zorunluluğu getirildi

Son dakika haberi... Pazar yerleri, toplu ulaşım ve marketler gibi toplu halde bulunulan yerlerde uygulanan maske yasağına hastaneler de dahil edildi. Sağlık Bakanlığı, valiliklere gönderilen yazı ile sağlık kuruluşlarına girişlerde maske takmayı zorunlu hale getirdi.

Sağlık Bakanlığı, valiliklere gönderilen yazı ile sağlık kuruluşlarına girişlerde maske takmayı zorunlu hale getirdi.

Covid-19 pandemi süresince hastanelerde hasta ziyaretleriyle ilgili düzenleme yapıldığı hatırlatılarak, gelinen süreçte alınan tedbirlere ek olarak; Mart-Nisan aylarında uygulanması istenilen tedbirlerin ikinci bir duyuruya kadar uygulanmaya devam edilmesi ve tüm sağlık kuruluşlarına girişlerde vatandaşların tıbbi maske (cerrahi maske) takmalarının zorunlu olup, sağlık kuruluşu içerisinde maskesiz dolaşıma izin verilmemesi istendi.

Yazıda, söz konusu tedbirlerin illerde bulunan kamu, üniversite ve özel sektöre ait tüm sağlık kuruluşlarında uygulanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi talep edildi.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 73 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece koronavirüsün ilk görüldüğü tarih olarak açıklanan 11 Mart'tan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 574'e yükseldi.

Yine açıklanan son rakamlara göre Türkiye'de toplam vaka sayısı 27 bin 69 olurken, Kovid-19 tedavisi tamamlanarak taburcu edilen toplam kişi sayısı bin 42.

En son Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 büyükşehir ile Zonguldak'a giriş çıkışların yasaklandığını, 20 yaş ve altındaki gençlere sokağa çıkma yasağı getirildiğini açıklamış, ayrıca toplu halde bulunulan markez ve pazar ile toplu taşıma araşlarında maske zorunluluğunu duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN