Son dakika! HDP, tecavüzle suçlanan Tuma Çelik'i ihraç etti

Son dakika! HDP, tecavüzle suçlanan Tuma Çelik'i ihraç etti

Son dakika haberi... Tecavüz suçlamasıyla hakkında fezleke hazırlanan HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, partisinden ihraç edildi. Çelik, birkaç gün önce 'partisinin zarar görmemesi' için istifa ettiğini açıklamıştı.

Tecavüz suçlamasıyla hakkında fezleke hazırlanan HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, partisinden ihraç edildi.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 30 Haziran tarihinde HDP Merkez Disiplin Kurulu'na grup yönetimi olarak, HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in fezlekesini ilettiklerini ve HDP Merkez Disiplin Kurulu'nun hızla soruşturma yaparak gereken kararı almasını önerdiklerini söyledi.

HDP Merkez Disiplin Kurulu'nun, 5 Temmuz tarihinde soruşturma bitene kadar tedbiren Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in, parti içerisindeki görevlerinden uzaklaştırılmasına karar verdiğini hatırlatan Oluç, kendilerinin de bunu Çelik'e ilettiklerini söyledi.

"KESİN ÇIKARMA CEZASIYLA CEZALADIRMAYA KARAR VERDİ"

HDP Merkez Disiplin Kurulu'nun bu süreçte çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Oluç, "Biraz önce Merkez Disiplin Kurulu'nun kararı ortaya çıktı. Merkez Disiplin Kurulu, Milletvekili Tuma Çelik'i, kesin çıkarma cezasıyla cezalandırmaya karar verdi." dedi.

Oluç, milletvekili Tuma Çelik istifa etmiş olsa dahi, disiplin soruşturmaları tamamlanıncaya veya Merkez Disiplin Kurulu kararı açıklanıncaya kadar istifanın kabul edilemeyeceğine yönelik tüzükte yer alan hüküm gereği, Merkez Disiplin Kurulu'nun, istifaya rağmen kovuşturmasını sürdürdüğünü ve kesin çıkarma konusunda kararını verdiğini, gerekli işlemlerin de yapıldığını söyledi.

Oluç, HDP Muş Milletvekili Mensur Işık ile ilgili de iddialar ortaya çıkar çıkmaz Merkez Disiplin Kurulu'na gereken verileri sunduklarını ve bu hafta içinde kararın ortaya çıkacağını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in, kendisine tecavüz ettiğini belirten müşteki D.K. şikayetçi olmuştu. Hakkında soruşturma açılan ve fezleke düzenlenen Çelik, 'partisinin zarar görmemesi' için istifa ettiğini açıklamıştı.

Çelik'in istifasının ardından HDP'den "Yapılan incelemenin ardından konu derhal 30 Haziran tarihinde Merkez Disiplin Kurulumuza aktarılmıştır. Merkez Disiplin Kurulu, Çelik hakkında derhal soruşturma başlatmıştır.

Bu işlemin başladığı andan itibaren Meclis Grup Yönetimimiz Çelik’in tüm parti ve Meclis faaliyetlerini dondurmuştur. Merkez Disiplin Kurulumuz konuya ilişkin çalışmasını titizlikle sürdürmektedir" açıklaması yapılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN